Az elítélt nagybányai polgármester köszöni, jól van, már árkon-bokron-határon túl…

… Iohannis alig jött haza Afrikából, máris Dubajba repül, ráadásul pont a román nemzeti ünnepnapon… és az idehaza börtönviselt román szexgurut Franciaországban is fülön csípte a rendőrség.

Hirdetés

Az elítélt nagybányai polgármester köszöni, jól van, már árkon-bokron-határon túl

Beszámoltunk róla: csúszópénz elfogadásáért öt év letöltendőt kapott Nagybánya polgármestere, a Cătălin Cherecheș nevű illető. Az ítélet végleges volt, az igazságszolgáltatás keze az elítélt után nyúlt… de nem találta. Cherecheș úr ugyanis múlt pénteken kámforrá vált.

A rendőrség nyilván országos elfogató parancsot adott ki, de hiába. Mint kiderült, az elítélt bűnöző polgármester péntek reggel taxiba ült, nem is egybe, kettőbe (nem egyszerre, egymás után, ha esetleg valaki követte volna, ugye) és a petei határátkelőnél elhagyta az országot, méghozzá egy közeli rokona személyi igazolványával. Nos, nem lennénk annak a határőrnek a helyében, aki ezt a bakit elkövette. Mert hiába közeli rokon, ugye, mégsem ikertestvér.

Jelen pillanatban senki sem tudja, pontosan hol tartózkodik az elítélt bűnöző polgármester. A források Németországot, Franciaországot, de Olaszországot is emlegetik.

Hogy mi történik a továbbiakban? Lesz nemzetközi körözés, a határrendészetben valószínűleg lehull néhány fej, lesz sok médiashow, hogy tessék, ilyen a hazai igazságszolgáltatás, megint megszökött egy elítélt fejes… közben pedig telik az idő. És Románia országimázsa fakul. Ha esetleg még érdekel ez valakit.

Iohannis alig érkezett haza Afrikából, máris Dubajba repül, ráadásul pont a román nemzeti ünnepnapon

Erről is beszámoltunk: Klaus Ionopotchivanoc Iohannis álkisebbségi államelnök tíz napos turnénn vett részt az afrikai kontinensen. (Lásd itt, itt, itt meg itt.) Azt is megírtuk, hogy biztos nyomós oka volt rá, továbbá biztos iszonyúan fellendülnek majd a kétoldali kapcsolatok Románia és a meglátogatott afrikai országok között. Ahogy az is biztos, hogy a nap végén a daliás elnök mindig egy turistaparadicsomban kötött ki.

Na de hazajött végre Ionopot úr. A honpolgár azt gondolná, hogy egy ekkora vakáció diplomáciai körút után egy államelnök felgyűri az ingujját és nekiesik a hazai ügyeknek, mert van belőlük jó sok. De nem ez történt. Ionopot úr úgy viselkedik ezen az évutón, mint egy igazi vándormadár. Máris tovaröppen, mégpedig Dubajba, mert hogy klímaügyi összeröffenést tart ott az ENSZ.

A hab a tortán pedig az, hogy a konferencia programja úgy alakult, hogy Ionopot úrnak már december elsején repülőre kell szállnia. Tessék? Elutazik a román nemzeti ünnepnapon? Bizony! Sőt, az utazás okán a hagyományosan este megtartott nemzeti ünnepi elnöki esemény kora délután lesz. Hogy ehhez mit fognak szólni a nemzeti érzelmű románok, azt egyelőre nem tudni.

A hírek szerint Ionopot úr négy napig tartózkodik majd az Egyesült Arab Emirátusokban. Ez érthető: ha az ember olyan messzire utazik (ráadásul a nemzeti ünnepnapon), ne is rohanjon vissza mindjárt másnap.

Hirdetés

Az egészhez még csak annyit: szokták mondani, hogy ha már klímaügyi konferenciára megy a nagyon fontos politikus, ne repülővel utazzon, hiszen a repülő igen-igen szennyező dolog. És nem jó példát mutat a népnek a nagyon fontos politikus. De általában ezek a szép gondolatok csak addig érvényesek, amíg el nem érkezik az utazás ideje.

Az idehaza börtönviselt román szexgurut Franciaországban is fülön csípte a rendőrség

Talán már nem sokan emlékeznek erre a Gregorian Bivolaru nevű úriemberre. Aki még 1990-ben megalapította a MISA nevű szervezetet. Vagyis Az Abszolútumal Való Spirituális Egyesülésért Mozgalmat. (Oké, később aztán a sokkal egyszerűbb Atman Jógára cserélte a nevet.) Igen ám, de kiderült, hogy Bivolaru nem csak az abszolútummal egyesült és nem is csak spirituálisan. Hanem a tanítványokkal is. A bomba akkor robbant, amikor kiderült, a Guru egy kiskorúval folytatott szexuális kapcsolatot. Az igazságszolgáltatás lépett, a gurut 2013-ban sittre vágták hat évre. 2017-ben viszont feltételesen szabadlábra helyezték. És azóta eltűnt a nyilvánosság elől.

És akkor most megint robbant a bomba, ezúttal Franciaországban, ahova a 71 éves guru diszkréten távozott ugyan, de a hírek szerint nem azért, hogy kertészkedéssel múlassa napjait. A francia rendőrség egy országos akció során 41 embert tartóztatott le, akik a gyanú szerint jógás szektát működtettek. És mit hoz a véletlen, köztük volt Bivolaru mester is.

Persze, a baj ezúttal sem a jógával volt. Hanem például azzal, hogy elfogatása pillanatában a Guru nem kevesebb, mint 26 nőt tartott fogva különböző Párizs környéki lakásokban, akikkel feltehetőleg szexuális viszonyt is folytatott. Ez pedig adott esetben emberrablásnak, nemi erőszaknak, visszaélésnek, sőt, szervezett bűnözésnek és emberkereskedelemnek is minősülhet.

A Gurut tehát ismét elfogták. Következik a vizsgálat és nagyon úgy tűnik, ismét hosszabb börtönévek várnak a jóemberre.

Hirdetés