Az egyik megyeszékhely polgármestere simán kötelezővé tenné az oltást a közalkalmazottak számára

Csak éppen nincs kormányunk, hogy jogi alapot teremtsen hozzá. ¯\_(ツ)_/¯

Hirdetés

Brassó USR-s polgármestere, Allen Coliban egy interjúban bevallotta, hogy ő bizony támogatja a kötelező védőoltás ötletét a közalkalmazottak körében. Ő maga már mindkét oltást felvette, és néhány hét múlva a harmadik dózist is meg fogja kapni.

Elsősorban azokat a közalkalmazottakat kötelezné az immunizálódásra, akik közvetlen kapcsolatban vannak az állampolgárokkal, hiszen felelősséggel tartoznak az ügyfeleikkel szemben, és minimálisra kell(ene) csökkenteni a kockázatot.

Coliban ugyanakkor nem kötelezheti a városháza alkalmazottait az oltakozásra, hiszen erre nincs törvényi keret. És mivel jelenleg csak ügyvivő kormányunk van, mert odafent az urak épp a koncon marakodnak, nem is úgy néz ki, hogy bármire is lesz a közeljövőben törvényi keret.

Mint megírtuk, az egészségügyi minisztérium tervezete – amely kötelezővé tenné az oltást az egészségügyi dolgozóknak – is a parlament elé kerül, ahol ki tudja mikor, és mennyi cirkusz árán fogadjál el, ha ugyan elfogadják (nem valószínű), az ügyvivő kormány ugyanis már nem fogadhat el sürgősségi kormányrendeleteket.

Közben javában tombol a 4. hullám, a kórházak tele vannak, lassan már napi félezren halnak meg a járvány miatt, és nincsen aki intézkedéseket hozzon…

Hirdetés