Az AUR kirúgatná az RMDSZ-t a kormánykoalícióból

A balhécsászár pártelnök és szélsőséges nackói rendesen meglovagolták az elmúlt napok mesterségesen generált magyarellenes hangulatát.

Hirdetés

A szélsőségesen nacionalista Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) úgy döntött, meglovagolja az elmúlt napok mesterségesen generált magyarellenes hangulatát, és az összes bőrt lehúzza róla, hátha ez jót tesz majd az amúgy is növekvő népszerűségi indexüknek.

Ma például Marcel Ciolacu szociáldemokrata pártelnök képviselőházi irodája előtt követelték az RMDSZ eltávolítását a kormánykoalícióból.  Az ajtót zárva találták, ezért átkötötték egy piros-fehér-zöld pántlikával.

Az AUR pártelnöke, George Simion számára egyértelmű,

„Ciolacu az RMDSZ talpnyalója, mert már a liberálisoknak sem tetszik, hogy a magyar szervezet kormányon van,

egyedül a PSD ragaszkodik ehhez”. A helyszínre cipeltek egy UDMR Afară (Kifelé, RMDSZ) feliratú molinót is, melyet hétfőn délután még a kormánypalota előtt lobogtattak, ahol akkor épp koalíciós tárgyalás zajlott.

A román politika aktuális balhécsászára, George Simion hétfőn azzal rukkolt elő, hogy Nicolae Ciucă miniszterelnöknek sürgősen ki kellene állnia a parlament elé, hogy elmondja, milyen intézkedéseket hozott

Novák Katalin magyar köztársasági elnök romániai magánlátogatása ügyében, amelyet „a magyar sovén oldal újabb provokációjának” nevezett.

Az AUR elnök persze azt is felemlegette, amit a „hangulatfelelős” G4Media portálon olvasott, mely szerint Kelemen Hunor kormányfőhelyettes „Nagy-Magyarország térképével a háttérben” mondott beszédet a Református Egység Napján, Gyulafehérváron (erről itt írtunk részletesebben). Aztán persze a jégkorongos és a focis himnuszéneklést sem hagyhatta ki a nagy összefoglalóból.

Hirdetés

Ez nem minden: az AUR azt is bejelentette,

egyszerű indítványt készül benyújtani Novák Eduárd sportminiszter ellen,

aki szerintük „sértő magatartást tanúsított Románia állampolgáraival szemben, amikor egy televíziós műsorban nem akarta vagy nem tudta elénekelni a román himnusz néhány sorát”.

Simion, a magyarellenes provokátor egyébként kedden arról kérdezte meg a Facebook-követőit egy bejegyzésben, hogy egyetértenének-e azzal, hogy a parlamenti bejutási küszöböt megemeljék 10 százalékra – ezzel természetesen ismét az RMDSZ-nek kívánt odaszúrni.

 

Hirdetés