Zúgott a székely himnusz Bukarestben az FK Csíkszereda–Sepsi OSK ifi kupadöntőn (VIDEÓval)

A meccs után a két székelyföldi csapat összekapaszkodva énekelt a szurkolókkal együtt a Giuleşti stadionban. A serleget végül a csíkszeredaiak emelhették a magasba.

Még soha nem hangzott ilyen szépen Bukarestben a „Ne hagyd elveszni Erdélyt, Istenünk” – jegyezte meg az FKTV élő Facebook-os közvetítésének kommentátora, Ráduly Róbert Kálmán, Csíkszereda volt polgármestere.

A himnuszéneklést itt lehet megtekinteni:

Aligha volt még olyan futballmeccs Bukarestben, ahol mindkét csapatnak magyarul szurkoltak

– az egyiknek csíki, a másiknak háromszéki tájszólással. Az U19-es kupadöntőt az FK Csíkszereda nyerte a Sepsi OSK ellen, de a hangulat sokkal inkább szólt a Székelyföldről, mint a rivalizálásról.

Az ugyanis látszott, hogy a korosztályos bajnoki címvédő Csíkszereda az erősebb és jobb csapat. A félig egyiptomi, de Marosvásárhelyen született

Omar El-Sawy már a 20. percben belőtte a győztes gólt,

és utána már inkább csak okosan védekezett az FK. A szurkolók viszont kitettek magukért, a végén a díjátadás előtt a közösen énekelt és a csapatok által együtt végighallgatott székely himnusz felért egy tüntetéssel a román sportsajtó felé, amely kizárólag arra fókuszált a meccs kapcsán, hogy hány játékos nem tette szívére a kezét a meccs előtti román himnusz alatt, illetve az, hogy lengették-e a székely zászlót.

U19 Román Kupa, döntő:

FK Csíkszereda–Sepsi OSK 1-0 (El-Sawy 20.)