Az agyát eldobja attól, milyen ürügyet talált a rendőrség, hogy ne kelljen megbírságolnia Iohannist

Az államfőt a kötelező maszkviselésre vonatkozó rendelkezés megszegése miatt panaszolták be.

Hirdetés

Meg kell hagyni, igen kreatív emberek alkotják a román rendőrség állományát. Ennek most azzal adták tanúbizonyságát, hogy igencsak fantáziadús „érvekkel” indokolták meg, miért nem bírságolták meg Klaus Iohannis államfőt, aki úgy vett részt a Nemzeti Liberális Párt (PNL) zárt térben megrendezett kongresszusán, hogy közben elmulasztott maszkot viselni – ami pedig kötelező lett volna.

Az államfő ügyében egy nagyszebeni férfi kért tájékoztatást Bukarest 2. kerületi rendőr-kapitányságától.

A rendőrök pedig olyan magyarázatot adtak, hogy a fal adja a másikat.

Először is jelezték: nem bírságoltak. Márpedig azért, mert senki sem jelezte a 112-es sürgősségi hívószámon, hogy éppen szabálysértés megvalósítása történik.

De ezzel nem merül ki a kreatív érvek sora.

Azt is közölték ugyanis, hogy az ilyen esetekben a rendőrök csak akkor állíthatnak ki a bírságról szóló jegyzőkönyvet,

„ha a saját érzékeik útján állapítják meg, hogy szabálysértés történt”.

Hirdetés

Vagyis ha a rendőrök nem látták, akkor nincs szabálysértés.

A panaszos egyúttal arról is érdeklődött, megbírságolták-e Iohannist azért, mert nemrég Nagyszebenben sem viselt maszkot, holott a magas fertőzési ráta miatt ott is kötelező lett volna.

A bukaresti rendőrök ebben az ügyben a nagyszebeni rendőrséghez irányították a férfit.

Aki természetesen határozottan elégedetlen a magyarázattal, hiszen éppen az alapján tett panaszt, hogy korábban Raluca Turcan munkaügyi minisztert az alapján bírságolták meg maszkviselés elmulasztása miatt, hogy felvételek kerültek nyilvánosságra arról a rendezvényről, ahol a szabálysértést elkövette.

Egyébként a PNL-kongresszus ügyében a pártot már megbírságolták, amiért sok résztvevő nem viselt maszkot, és tumultus támadt a szavazófülkék előtt a tisztújításkor: a liberálisoknak kemény tízezer lejt kellett kifizetniük.

Hirdetés