Ionopotchivanoc, Iohannis uram! Büntetés maszk nélkül flangálásért érdekel?

Egy szebeni férfi panaszt tett az elnök és felesége ellen, mert nem volt rajtuk maszk, amikor kellett volna legyen rajtuk maszk.

Hirdetés

A belügyminisztériumhoz fordult egy szebeni férfi, mert Klaus Iohannis és felesége, Carmen nem viselt maszkot október 10-ikén Nagyszebenben. Az elnöki pár a felújított evangélikus székesegyház átadásán vett részt a városban – amelynek Iohannis 14 évig volt a polgármestere – majd a templomból kijövet vidáman levették a védőmaszkot.

Csakhogy akkor már Szeben fertőzöttségi rátája elérte a 8,5 ezreléket, így a hatályos rendelkezések értelmében az utcán is kötelező volt maszkot viselni.

Cristian Dan kedden azt nyilatkozta a sajtónak, hogy panaszát a belügy átküldte a bukaresti rendőr-főkapitányságra, majd onnan az ügyben illetékes szebeni rendőrséghez továbbították. Ahol a rendőrfőnök nyilván nagyon örül, hogy milyen kellemes csomagot kapott.

Cristian Dan egyenesen a román alkotmányra apellált, amely szerint mindenki egyenlő a törvény előtt, így aztán Iohannis úr (a feleségével együtt) megérdemel egy szép kis (nagy) büntetést, amiért megszegte azokat a járványszabályokat, amiket éppen ők fabrikálnak ott a magas polcon a kollégákkal.

Hirdetés

Korábban mellesleg Raluca Turcan munkaügyi minisztert is megbüntették, ugyancsak Szeben megyében, amiért maszk nélkül vett részt egy faültető akción.

A szebeni rendőrök biztosan repesnek az örömtől, hogy most a legnagyobb nagykutyát, Iohannist is megbüntethetik…

Hirdetés