AUR-elnök: „Ne szavazzatok az USR-re, mert azok buzik”

A válaszreakció is hasonló magaslatokban szárnyal.

Hirdetés

Az ultranacionalista oltásellenes „aranycsapat” képviselői egyet tudnak, de azt jól: botrányt botrányra halmozni, és akkorákat nyilatkozni, hogy az ember csak pislog, mint hal a szatyorban.

Itt van nekünk ez a focidrukkerből lett pártelnök, az aranyszájú George Simion, aki egy vidéki AUR-akció keretében egyenesen azt mondta a rá kíváncsi fiataloknak, hogy ne szavazzanak az USR-re, „mert azok buzik”.

Nem kellett sokat várni a megfelelő szintű válaszra sem: Ionuţ Moşteanu, az USR szóvivője annyit jegyzett meg, hogy míg neki egy csodaszép felesége és két gyereke van, Simion állandóan férfiakkal pózol, szóval inkább neki kellene most magyarázkodni.

Nos, körülbelül itt tart most a román politika színvonala, melyet Diana Şoşoacă is lelkesen tologat lefelé. A mélyromán hisztiamazon ezúttal szombaton hozott össze egy botrányt: egy külföldi televíziós stábnak adott interjú közben konfliktusba keveredett az újságírókkal, majd kijött a helyszínre a rendőrség is, aminek aztán az lett a vége, hogy Şoşoacă férje állítólag megütött egy rendőrt. Dumitru Silvestru Şoşoacă ellen hivatalos személy elleni erőszak miatt indult bűnvádi eljárás. Gratulálunk.

Hirdetés