Attól, hogy valaki rendőr, még lophat autót részegen, bekábítószerezve

Mindent megtett annak érdekében, hogy kiharcoljon egy büntetőeljárást.

Hirdetés

Továbbra sem a pozitív hírekkel hívja fel magára a figyelmet a Románia egyik legszegényebb vidékének számító Teleorman megye, Liviu Dragnea egykori PSD-elnök szűkebb pátriája: ezúttal egy autótolvaj rendőr miatt került be a megye a hírekbe.

A rendőrség beszámolója szerint még pénteken este tett bejelentést egy férfi, hogy valaki ellopott egy autót a megyeszékhelyen, Alexandrián a cégtől, ahol dolgozik.

A rendőrök nyomozni kezdtek, és egy, a megyeszékhely tőszomszédságában levő településen meg is találták az autót.

A meglepetés akkor következett be, amikor azt is kiderítették, hogy a tolvaj nem más, mint egy 27 éves kollégájuk, aki az alexandriai rendőrkapitányság kötelékében teljesít szolgálatot.

Még nagyobb volt a meglepetés, amikor kiderült: a rendőr többféle tudatmódosító szert is fogyasztott az autólopás előtt: az alkoholteszt eredménye szerint a leheletében literenként 0,35 milligramm alkoholt mutattak ki, a drogteszt szerint pedig pszichoaktív szert is fogyasztott.

Hirdetés

A férfi viselkedése már csak azért is furcsa, mert kollégái eddig nem panaszkodtak a viselkedésére, a rendőri képzés mellett pedig teológiát is hallgatott – olyannyira, hogy másodállásban diakónusként szolgált egy templomban.

A papi ornátus sem menti azonban meg a felelősségre vonástól,  természetesen büntetőeljárás indult ellene ittas és kábítószer befolyása alatti vezetés, valamint minősített lopás miatt.

Hirdetés