Átlagpolgárok, fedezékbe: három nap alatt kétszer is összecsap a két nagy kolozsvári rivális

Hét éve nem focizott egymás ellen a CFR és az U, és ezt sokan nem is bánták, mert ritka a békés meccs a két szurkolótábor között. Na de majd októberben jönnek a derbik.

Hirdetés

Az U ultráinak magyarellenes rigmusai senkinek sem hiányoztak – érdekes lesz látni, hogy miután kitombolták magukat a Sepsi ellen, mennyire tekintik még „magyar klubnak” az immár román tulajdonban levő fellegvári csapatot.

Ellenségnek mindenképpen, hiszen azt sikeresen kizsarolták, hogy a CFR ne játszhasson a Sétatéren, amíg kicserélik a fellegvári gyepet.

A kupameccs október 19-én lesz, alig három nappal a két csapat bajnokija előtt. A vadonatúj és bürokratikusan bonyolult új kupa-rendszerben négy hatos csoportba sorsolták a csapatok, ám ott mindegyik csak három meccset játszik: egy-egyet mindhárom kiemelési kalapból származó ellenféllel.

A két kolozsvári csapat külön kalapban volt ugyan, mégis játszaniuk kell egymással, emellett a CFR a Farullal és a másodosztályú Újszentessel, az U pedig a Rapiddal és a harmadik ligás Alexandriával találkozik.

A sorsolás további érdekessége, hogy összekerült a két tavalyi döntős, a Sepsi OSK és a Voluntari is. Minden csoportból az első két helyezett jut a negyeddöntőkbe, ahol a csoportgyőztesek játszhatnak majd hazai pályán.

Román Kupa, csoportbeosztás:

Hirdetés

A-csoport: Sepsi OSK, FC Voluntari, FCU Craiova, Petrolul Ploiești, Dinamo, Unirea Slobozia

B-csoport: FCSB, FC Botoșani, CS Mioveni, UTA, Oțelul Galac, Gloria Buzău

C-csoport: Kolozsvári CFR, Farul Konstanca, Rapid, Kolozsvári U, Újszentesi CSC, CSM Alexandria

D-csoport: Universitatea Craiova, FC Argeș, Chindia Târgoviște, FC Hermannstadt, Marosújvári CS, Nagybányai Minaur

Hirdetés