Fotó forrása: tion.ro

Átfésülték Temes megyét a rendőrök: egy nap alatt 110 migránst gyűjtöttek be

Ezentúl rendszeresen razziáznak azokon a helyeken, ahol az illegális bevándorlók rejtőzködni szoktak.

Hirdetés

Kamionok raktereit, panziókat, elhagyott épületeket és területeket vizsgált át csütörtöki akciója során a rendőrség Temes megyében, aminek meg is lett az eredménye: alig néhány óra leforgása alatt 110 migránst gyűjtöttek össze, többségük semmilyen irattal nem rendelkezett.

Az elfogottak felét egyetlen helyszínen találták, az egyik városszéli bevásárlóközpont melletti mezőn, ahonnan megpróbáltak elmenekülni. Esélyük sem volt elszökni, ugyanis a karhatalom látványosan nagy erőkkel vonult ki.

Az akcióban a Temes megyei kapitányság több száz rendőréhez a határőrök, a bevándorlásiak, sőt még az autópálya-rendőrség emberei is csatlakoztak.

Arról nem szólnak a beszámolók, hogy mi lesz ezeknek az embereknek a sorsa, de az biztos, hogy a menekült státusszal rendelkezők egy évig legálisan tartózkodhatnak az országban, és szabad mozgásjoguk van. A görögkeleti húsvét előtt már volt egy hasonló akció, akkor visszaszállították őket abba az országos menekültközpontba, ahová tartoznak (többnyire Szucsáva, Galac és Bukarest). Tartós megoldást ez aligha jelent, ugyanis mindig visszatérnek Temesvárra, ahol már egészen otthonosan mozognak, és amely a határ közelsége és az embercsempészek jelenléte miatt vonzó számukra.

Hirdetés