Fotó forrása: Facebook | Pascu Aurel

Asztalra csapnak az erdélyi roma szervezetek: egy kiló liszttel már nem lehet megvenni közösségük szavazatát

Azt kérik a pártoktól, hogy erőltessék meg kicsit jobban magukat, ha az erdélyi romák szavazatára fáj a foguk.

Hirdetés

Elegük van az erdélyi roma szervezeteknek, hogy a pártok még mindig azt hiszik, egy kiló lisztért megvásárolhatóak a romák szavazatai. A helyhatósági választások előtt azt kérik a politikusoktól, hogy meg se próbálják pár kiló liszttel és üres ígéretekkel lekenyerezni a roma közösségeket, mert annak nem lesz jó vége. Ehelyett dolgozzanak ki konkrét tervezeteket a társadalmi integráció, az oktatás, illetve az egészségügy területén, és kössenek protokollumokat a roma szervezetekkel a támogatásért cserébe.

Aurel Pascu, a Roma Egyesület vezetője több erdélyi roma szervezet nevében a Mediafaxnak elmondta: nekik nem számít, hogy egy jelölt milyen párthoz tartozik addig, amíg az illető tisztességes, és vannak ötletei a romákra nézve is. Az, aki négy év alatt semmit nem valósít meg a protokollum tartalmából, nem számíthat a közösség újbóli szavazatára, mondta Pascu, aki arra is emlékeztetett, hogy vannak vidékek, ahol a romák támogatása nélkül nem lehet választást nyerni.

Korrekt javaslat ez egy olyan közösség részéről, mely harminc éve dől be mindenféle hamis ígéreteknek, és adja rendkívül olcsón a szavazatát.

Hirdetés