Aradról Craiovára szállították a legveszedelmesebb fegyencet, megint luxusgéppel furikázik Iohannis – hírmix

A következő napok pedig zivatarokat, jégesőt és lehűlést hoznak.

Hirdetés

Szuper szigorú óvintézkedések mellett szállították át egy másik börtönbe a Balkáni Bestiát

A börtönőrök egybehangzó véleménye szerint jelenleg egy görög állampolgár, bizonyos Kosztasz Passzarisz a legveszélyesebb fegyenc Romániában. A Balkáni Bestia becenéven is emlegetett bűnözőt 2003-ban dugták a rácsok mögé, miután meggyilkolta egy bukaresti pénzváltó iroda egyik kasszását és egy biztonsági őrt. De nemcsak ez a két gaztett száradt akkor már a lelkén, az Interpol már 2001 óta körözte több Görögországban elkövetett bűncselekmény és gyilkosság miatt – egy szökési kísérlet során például két rendőrt is megölt. 2003-as elítélése óta börtönből börtönbe küldték – jelenleg például éppen a Aradról Craiovára szállították át különleges biztonsági intézkedések mellett –, mert mindenhol a börtönőrök idegeire ment. Cosmin Dorobanțu, a börtönőrök szakszervezetének elnöke szerint Passzarisz azért olyan veszélyes, mert megmagyarázhatatlan képessége van arra, hogy az egyes börtönökben raboskodó bandavezéreket manipulálja, és a saját céljaira használja fel őket. Így aztán nem meglepő, hogy mindenhol attól tartanak, börtönlázadást fog szítani, így már eddig is maximális szigor mellett őrizték. A vele kapcsolatos legendák szerint a Balkáni Bestia folyamatosan keresi a biztonsági réseket, amelyeket kihasználhat a szökésre, sőt az egyes fegyházak alaprajzát fejből megtanulja, hogy ha helyzet van, gond nélkül elé tudjon tájékozódni. A craiovai börtönben egyébként raboskodott már korábban is egy ideig, mielőtt a börtönőrök hócipője tele lett vele, és átküldték Szamosújvárra. Most újra Craiovára került, de nem egyszerű rabként kezelik majd: kiemelt figyelmet kap, huszonnégy órás felügyelet alatt lesz, a celláját pedig csak különleges biztonsági intézkedések mellett hagyhatja el.

Luxusrepülővel ment Amerikába Iohannis, hogy átvegyen egy díjat

A Realitatea Tv szúrta ki, hogy a korábbi botrányok dacára Klaus Iohannis hétfőn ismét luxusrepülővel utazott, ezúttal az Egyesült Államokba. Az elnöki adminisztráció ugyanazt a magángépet bérelte ki, amivel Iohannis korábban Egyesült Arab Emírségekbe, a hírhedt, Kenyát, Tanzániát és a Zöld-foki Köztársaságot is érintő afrikai körútjára, valamint Dél-Koreába is elrepült – mindezt egy év leforgása alatt. Hogy milyen gondolatok járhatnak az elnök fejében, amikor az újabb luxusgépes utazásait tervezgeti, arról korábban mi is írtunk. Az utolsó mandátumát taposó Iohannist szemmel láthatóan hidegen hagyja a pénzszórása miatti közfelháborodás, és úgy döntött, hogy a hátralévő hivatali idejében maximálisan kiélvezi az életet. Amerikában egyébként Iohannis az Atlanti Tanács által odaítélt, „washingtoni Oscar-díjként” is emlegetett Distinguished International Leadership Awardot veszi át „kimagasló pályafutása, Románia példamutató vezetése, valamint transzatlanti és európai vezetői szerepe” elismeréseként. A díjátadóra szerdán kerül sor, addig az elnök biztosan kipiheni a jetlaget egy kényelmes luxusszállodában, és még egy kis városnézésre is lesz ideje.

Zápor, zivatar, jégeső – ismét instabil lesz az időjárás

Miután vasárnap sok helyütt kisebb-nagyobb viharok söpörtek végig, hétfőn ezek a viharok Románia északi részére, kedden pedig az egész országra kiterjednek. Hétfőn még az évszakhoz képest szokatlanul meleg volt, ez pedig esőt, zivatarokat, villámlást eredményezett az ország középső részén, északon, valamint a hegyvidéki területeken, helyenként jégesőre is lehetett számítani. Heves esőzések, jégesők kedden is sok helyütt lehetnek. A hét közepére aztán lehülés várható, a nappali maximumok sehol nem haladják majd meg a 18 fokot, éjszaka pedig akár 4 fokig is lehűlhet az idő. Továbbra is sok esőre, a hegyekben pedig akár havas esőre is lehet számítani.

Hirdetés