Akkora a baj a koronavírus miatt, hogy felfüggesztik az egészségügyi dolgozók szabadságolását

És a katasztrófavédelem alkalmazottai se mostanra tervezzék a külföldi utazást.

Hirdetés

Bekeményített a Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, miután a koronavírus-járvány negyedik hulláma egyre jobban maga alá gyűri az országot, és az egészségügyi rendszer az összeomlás szélére került: legújabb rendeletében lehetőséget ad a kórházak vezetőinek arra, hogy elnapolja a beosztottak szabadságolását, és ugyanígy jár el a katasztrófavédelmi dolgozók esetében is.

A Raed Arafat katasztrófavédelmi államtitkár vezette hatóság által hétfőn este elfogadott dokumentum szerint a koronavírus delta variánsa által előidézett súlyos egészségügyi helyzet indokolja, hogy a kórházak menedzserei felhatalmazást kapjanak arra, hogy a helyzet függvényében

döntsenek az éppen szabadságon levő orvosok visszahívásáról, illetve arról, hogy elengedjék az éppen szabadságra készülőket.

A rendelkezés a következő 30 napra érvényes.

Az így megszakított vagy elutasított szabadságokat a járványhelyzet javulása esetén vehetik ki az érintettek.

Hirdetés

Emellett azon ötödéves rezidens orvosok, akik októbertől kezdték volna a szakorvosi vizsgákat, decemberben állnak majd a vizsgabizottságok elé.

Az egyéb képzéseket is elhalasztják decemberre.

Ugyanez érvényes a katasztrófavédelmi dolgozókra is: 30 napig ők sem mehetnek szabadságra, a megkezdett szabadságokat pedig meg kell szakítani.

Hirdetés