Fotó: Facebook/Népszámlálás.ro

Ahogy az lenni szokott, megint az érintettekre (Önre) bízzák a megoldást a népszámlálással felsült illetékesek

Ha önhöz nem ment el a kérdezőbiztos, akkor most ön mehet el a kérdezőbiztoshoz.

Hirdetés

Tudják, van ez a népszámlálás dolog, amilyen Jézus születése idején is volt például a Római birodalomban. Az ember elvárná, hogy a világ és a technika mai fejlettsége mellett ne kelljen emiatt elmennie Betlehembe, mint annak idején Jézus szüleinek, de sokan mégis kénytelenek lesznek.

Átvitt értelemben persze, nem konkrétan Betlehembe kell menni, nehogy összepakolja a nagy bőröndöt.

Mint tudjuk, már a népszámlálás online része is akadozott, ezért ki is tolták egy héttel a határidőt. Elég sokan megszámlálták ilyen módon saját magukat, ami ugye jó, hiszen így annál kevesebb emberhez kell elmennie a kérdezőbiztosnak.

Elméletben.

A gyakorlatban ugyanis kiderült, hogy az adatbázis el van csellózva, így sok olyan emberhez is becsengetnek a kérdezőbiztosok, aki bizony korábban részt vett az online szakaszon, így hozzá nem kéne becsengetniük. Kiderült továbbá az is, hogy egy héttel a népszámlálás tervezett vége előtt még jó sok embert nem sikerült megszámlálni.

És mint minden ilyen helyzetben, az illetékesek most megpróbálják az érintettekre hárítani a felelősséget: népszámló pontokat hoztak létre, összesen mintegy 700-at országszerte, ahova az érintettek elmehetnek, hogy megszámlálják őket. És hát jó, ha megteszik, mert ha kimaradnak a népszámlálásból, komoly büntetést kockáztatnak.

Hirdetés

Jól ki van ez találva.

A népszámláló pontok listája itt érhető el, kikeresheti az önhöz legközelebb esőt, ha eddig nem csöngetett a biztos. Örüljön, hogy nem kell Betlehemig mennie…

A népszámlálás elvileg július 17-ikéig tart. Persze könnyen lehet, hogy ezt a határidőt is kitolják.

Hirdetés