A világ tűkön ül, de Romániában az emberek több mint egyharmada hallani sem akar a koronavírus elleni vakcináról

Ma is tanultunk valamit az országról, ahol élünk. Hajmeresztő felmérés következik.

Hirdetés

Mint a Messiást, úgy várja a nép a koronavírus elleni vakcinát, este mindenki imába foglalja és gondolatban összepuszilgatja minden olyan doktor lába nyomát, aki az előállításon dolgozik. Eddig legalábbis ezt hittük, egy frissen közzétett felmérés azonban azt mutatja, ez mifelénk nem egészen így van, sőt.

Bezzegország lakói, most kell kapaszkodni:

a válaszadók több mint 38 százaléka hallani sem akar arról, hogy beadassa a védőoltást,

amennyiben elérhetővé válik a közeljövőben. Persze az sem gyenge, hogy a megkérdezettek 30 százaléka nem rohanná le a háziorvost a vakcináért, inkább megvárná, hogyan alakul az állapota azoknak, akik már túl vannak a védőoltáson.

Enyhén szólva is elgondolkodtató, hogy

a válaszadók alig 21,8 százaléka tartozik azok kategóriájába, akik tényleg alig várják, hogy hozzájussanak a szérumhoz,

Hirdetés

8 pedig csak abban az esetben csücsülne be a tű alá, ha több információja lenne az oltóanyagról. Szóval itt tartunk most, tisztelt vírusfélők és vírustagadók. Beszédes talán még az is, hogy a megkérdezettek közel 70 százaléka azt nyilatkozta, semmiféle oltást nem kapott az elmúlt öt évben.

Az itt elérhető felmérést amúgy a Larics szociológiai kutatóközpont és a nemzetközi gyógyszergyártók romániai egyesülete készítette 1000 alany válaszai alapján. Kíváncsian várunk egy olyan közvélemény-kutatást is, melyből kiderült, hogy a romániaiak milyen arányban hiszik el az új koronavírussal kapcsolatos összeesküvés-elméleteket, a kockázati tényezőkről és a megelőzésről szóló tévhiteket…

Hirdetés