A Sepsi OSK elleni magyarozós lelátóhiszti után megérkezett a számla a Kolozsvári U címére

A klubnak két hazai meccset máshol kell lejátszania, ráadásul még pénzbírság is van.

Hirdetés

Bő egy hét telt el azóta, hogy az augusztus 22-i Kolozsvári U–Sepsi OSK bajnoki focimérkőzésen kitört a magyarellenes lelátóhiszti: volt ott trianonozás, nem-létező-székelyföldezés, a székely focicsapatok megsemmisítése, szóval a derék ultrák alaposan kitettek magukért, olyannyira, hogy a bíró rövid időre leállította a meccset.

Jó, történt, ami történt, eltelt a bő hét is, a román labdarúgó szövetség pedig a szerdai szent napon elküldte a kolozsvári klubnak a számlát. Az alpári cirkuszért a következő büntetéseket szabták ki: a Kolozsvári U a következő két hazai meccsét nem játszhatja a Kolozsvár Arénán. Ez azt jelenti, hogy keresnie kell egy másik, bajnoki mérkőzések lejátszására alkalmas stadiont. Persze, a Kolozsvári CFR stadionja ott van egy köpésre, a kérdés viszont az, hogy lehet-e ott játszani. Ha nem, akkor a legközelebbi partiképes stadion egy picikét messzebb, Medgyesen van, ami feltehetően megdobja majd a költségvetést.

A fentieken kívül a szövetség 25 000 lej pénzbírsággal is sújtotta a klubot.

Ezek után esetleg érdemes elgondolkodni azon, hogy milyen módszerekkel lehetne a mélyromán fociultrákat némi sportszerűségre tanítani. Mert persze, hogy nem kell szeretni az ellenfelet, de azért viselkedni még a lelátókon is érdemes, ha másért nem, hát azért, mert a végén a hőn szeretett csapat issza meg a feketelevest.

Hirdetés