Fotó forrása: Rares Demian Facebook-oldala

A román nemzeti ünnep napján, egy trikolórral lett öngyilkos a dákomán szervezet elnöke

Öngyilkosságával is patriotizmusát igyekezett demonstrálni a román történelmi mítoszok iránti rajongásáról ismert fiatal.

Hirdetés

Vasárnap reggel, éppen a román nemzeti ünnep napján lett öngyilkos a 33 éves Rareş Damian, a Dákok Völgye egyesület elnöke, a Farkasok Szövetsége nevű pszeudo-történelmi rekonstrukciós fesztivál szervezője. Ahogy hazafias tevékenységi köréből is kitűnik, nem egy hétköznapi ember volt, és ezt igyekezett az öngyilkosságával is demonstrálni: minden jel arra utal, hogy egy trikolórral akasztotta fel magát.

A rendőrség mindössze annyit közölt az esetről, hogy még vizsgálják a halála körülményeit, de a holttesten nincsenek arra utaló jelek, hogy gyilkosság vagy erőszakos cselekedetek áldozata lett volna.

Az eredetileg szászvárosi születésű fiatalember Felsővárosvízen élt, a dákok szent helyének tartott Sarmisegetuza közelében, holttestét is itt találták meg. Barátait váratlanul érte Rareş halála, derül ki a román sajtóbeszámolókból és a fiatal közösségi oldalán olvasható búcsúüzenetekből, melyek arról tanúskodnak, hogy közkedvelt személyiség volt, aki most a „Zalmoxis felé vezető útra lépett”.

Hirdetés