A polgármestertől kapott hamisított szeszt ivott – bele is halt

Romániában ipari szinten zajlik az emberéletek veszélyeztetése.

Hirdetés

Újabb áldozatot szedett a hamisított szesz Romániában: a Iași megyei Plugari községben egy 58 férfi életébe került, hogy nem törvényes úton előállított, ráadásul metilalkoholból készült szeszt ivott.

Arról nem is beszélve, hogy a készítményt alapvetően amúgy sem emberi fogyasztásra szánták, hanem egészségügyi célokra.

Mint kiderült, a falu polgármestere még húsvét tájékán osztott szét ingyenes egészségügyi csomagokat a lakosság között, ez a gyilkos orvosi alkohol is abból a kontingensből származott.

Az elöljáró természetesen nem tudta, hogy életveszélyes hamisítványról van szó. Amikor pedig megtudta, jelezte a falubelieknek, hogy dobják ki.

De a jelek szerint nem mindenki hallgatott rá.

Hirdetés

Mint megírtuk, a hamis, mérgező szesszel kapcsolatos botrány még május elején robbant ki a moldvai megyében, miután közel tíz ember belehalt abba, hogy metilalkoholból készült orvosi szeszt fogyasztott. A készítményt két arab kotyvasztotta egy Bukarest melletti gyárban. A hamisított szesz koncentrációja a halálos dózis 300-szorosa volt.

A helybeliek elismerték: ahhoz, hogy az élet és a napi munka elviselhető legyen, rendszeresen isznak orvosi alkoholt, mert „a vodka csak víz, a rum meg színezőanyag”, márpedig tömény szesz nélkül nem lehet dolgozni.

Hirdetés