Fotó: Facebook/Sorin Mihai Cimpeanu

A plagizátorok réme most az oktatási miniszter dolgozatában talált némi koppintást (FRISSÍTVE)

92 oldalacskát. Sorin Cîmpeanu miniszter meglehetősen furcsán reagált a vádakra, miután megnyugtatott mindenkit, hogy lesz fűtés télen a sulikban.

Hirdetés

Frissítés:

Ahelyett, hogy érdemben reagált volna, Sorin Cîmpeanu oktatási miniszter egy összeesküvés-elmélettel válaszolt a plágiumvádakra. „Biztos vagyok benne, hogy a lejáratásnak egyetlen célja van: az oktatási reformok megakadályozása – mondta hétfőn a tárcavezető. – De bejelenthetem itt és most, hogy ezek a tervezetek – melyek több ezer diák érdekét szolgálják – folytatják a törvényes útjukat, a megakadályozási kísérletek engem nem fognak befolyásolni.”

A plagizátor elöljárók bankulya és rézmicsodás baglya, Emilia Șercan újságíró ezúttal Sorin Cîmpeanu oktatási miniszterre csapott le, és bizony kiderült, hogy a miniszter úr egy 2006-os dolgozatában plagizált. Șercan egyúttal azzal is vádolja Cîmpeanut, hogy a saját érdekei mentén akar törvényeket hozni, hiszen ha az oktatási miniszter felsőoktatási törvénye életbe lép, akkor a 2006-os plágium rég elévültnek fog minősülni, és nem lehet érte felelősségre vonni a szerzőt. Ezzel mellesleg a főnökét, Nicolae Ciucă miniszterelnök seggét is megmentené, akit Emilia Șercan szintén plágiummal vádolt meg korábban.

Șercan azt állítja, hogy az ominózus 2006-os dolgozatban Sorin Cîmpeanu különösebb változtatás, illetve a forrás megjelölése nélkül emelt át 92 oldalt két akadémikus korábbi munkájából, akikkel Cîmpeanu hat évvel korábban közösen jegyzett egy dolgozatot.

Sorin Cîmpeanu nem reagált az újságírónő megkeresésére, nem kívánta kommentálni a vádakat.

Az oktatási miniszter szerint nem lesz hidegebb idén télen az iskolákban

Hirdetés

Sorin Cîmpeanu hétfőn a Facebook-oldalán biztosított mindenkit arról, hogy az idei tél az energiaválság dacára sem lesz hidegebb a romániai iskolákban, mint a korábbiak.

A miniszter azt is cáfolta, hogy online oktatásra térnének át a tanintézmények, hogy spóroljanak a fűtéssel és a villannyal. Ehelyett azt a különbözetet, amely az aránytalanul megnőtt energiaárakból származik, a kormány fogja kifizetni az iskoláknak. E célból Cîmpeanu a nap folyamán Bukarestben egyeztet valamennyi megyei főtanfelügyelővel, akiknek az lesz a feladatuk, hogy biztosítsák a megfelelő körülményeket az iskolákban.

Hirdetés