A pillanat, amikor egy koronavírus-gyanús nőt fóliaágyastól vágnak földhöz az ügyetlen ápolók (VIDEÓval)

A pácienst a mentőautó előtt sikerült lepottyantani.

Hirdetés

Egy kolozsvári eset nyomán már láthattuk, milyen filmbe illő biztonsági intézkedések közepette szállítják a koronavírus-gyanús pácienseket egyik helyről a másikra.

Egy suceavai eset most azt is megmutatta, hogy milyen az, amikor a dolgok nem mennek egészen zökkenőmentesen. A srácok ugyanis felvették a fehér maskarát, bedugták a 33 éves fertőzésgyanús nőt a speciális fóliaágyba, majd annak rendje és módja szerint odavágták szegényt a földhöz.

A baleset amiatt következett be, hogy az egyik ápoló, aki a hordágyat fogta megbotlott a mentőautó rámpájában (vagy lecsúszott a lába, esetleg beakadt a fehér védőpapucsa), és elesett, magával rántva a pácienst.

Szerencsére senki nem sérült meg, így folytatódhatott a küldetés: a nőt Suceaváról éppen Iași-ba szállították át.

A 33 éves tanárnő a hónap elején érkezett vissza a koronavírus-járvány őshazájából, Kínából a Hong Kong–London–Suceava repülőjárattal, hazaérve azonban elmulasztotta odanyilatkozni a hatóságoknak, hogy ő Kínából jön éppen. Pár nap múlva azonban elkezdte rosszul érezni magát, így orvoshoz fordult, felfedve az igazságot.

Hirdetés

A sajtó egyébként a tőle megszokott elánnal igyekszik bombasztikus szenzációt kreálni a koronavírus-ügyből, de valószínűleg nincs akkora baj, mint amennyire konganak a vészharangok: a vírusfertőzés következtében általában csak a legyengült szervezetű betegek halnak meg, igazából a sima influenzavírustól jelenleg többen vesztik életüket világszerte, mint a koronavírus miatt.

A szigorú biztonsági intézkedések azonban egyáltalán nem indokolatlanok: ha egy járványt meg lehet állítani, akkor azt minden eszközzel meg is kell, hiszen az emberiségnek aligha van szüksége egy újabb vírusra – a meglévő betegségek és a mexikói polka épp elég terhet rónak mindannyiunkra.

Egyébként a korábbi, kolozsvári esetről hamar kiderült, hogy nem koronavírus-fertőzésről van szó – reméljük ezúttal is szerencsés véget ér a történet. Bár a videó megtekintése után azért kéz- és lábtörést nem kívánnánk a hölgynek.

Hirdetés