Fotó: Pixabay.com

A nap hírei: adományozó akció a törökországi földrengés sújtotta térségekben élőknek, egy Pro TV-újságírót súlyos tettekkel gyanúsítanak

Adományozásra kér Törökország bukaresti nagykövetsége. A Pro TV riporterét azzal gyanúsítják, hogy kiskorúval létesített szexuális kapcsolatot.

Hirdetés

Így segíthetünk a törökországi földrengés sújtotta térségekben élőknek

Törökország bukaresti nagykövetsége közzétett egy listát azokról a mindennapi használati tárgyakról, amelyeket az adakozni kívánók felajánlhatnak azoknak a törökországi embereknek, akik a hétfői nagy erejű földrengés pusztítása miatt mindenüket elveszítették. Elsősorban felnőtteknek és gyerekeknek való téli ruházatra, kabátra, vastag lábbelire, fehérneműre, zoknira, sapkára, kesztyűre van szükség, de jól fog a sátor, a tábori ágy, a matrac, az ágynemű, a hálózsák, a gázpalack, a hősugárzó, az elemlámpa, az áramgenerátor is. Szükség van továbbá tartós élelmiszerekre, pelenkára, tisztálkodószerekre is.

Az adományokat Bukarestben, Konstancán és Kolozsváron lehet átadni. Kolozsvár közelében Apahidán, a Május 1. utca 8. szám alatt, a Vitacom cég épületében lehet személyesen átadni vagy küldeni az adományokat.

Pénzadományokkal is lehet segíteni, közvetlenül a török belügyminisztérium katasztrófaelhárítási osztályának honlapján elérhető számlákra utalással, vagy pedig a török nagykövetségnek küldve, a következő adatokat használva:

Denumirea Beneficiarului: T.C. BUKRES BUYUKELCILIGI -YARDIM
Adresa Beneficiarului: CALEA DOROBANTILOR NR. 72, SECTOR 1, BUCURESTI.
Denumirea Băncii: GARANTI BBVA
Sucursala: DOROBANTI
SWIFT: UGBIROBU
Adresa Băncii: CALEA DOROBANTILOR NR. 111-131, SECTOR 1, BUCURESTI.
Cont IBAN (LEI/RON): RO95 UGBI 0000 0120 6851 9RON
Cont IBAN (EUR): RO88 UGBI 0000 0120 6852 0EUR

Hirdetés

Az ENSZ menekültügyi hivatala is fogad pénzadományokat, ezen a linken elérhető a felület.

Őrizetben a Pro TV egyik újságírója, miután szexuális kapcsolata volt egy kiskorúval

A rendőrség őrizetbe vette a Pro TV egyik riporterét, miután kiderült, hogy a 42 éves férfi szexuális kapcsolatot létesített egy gyermekotthonból meglógott kiskorú fiúval. Az Adevărulnak nyilatkozó nyomozati források szerint a 16 évesnél is fiatalabb gyerek megszökött egy târgoviștei nevelőotthonból, amelynek vezetősége értesítette erről a hatóságokat. A rendőrök megtalálták a fiút és kihallgatták egy lopás miatt, így derült ki, hogy a gyerek az újságíró lakásán járt, ahol szexuális kapcsolatuk volt. Marius Bugát, a Pro TV Dâmbovița megyei tudósítóját a vallomás nyomán kedden este őrizetbe vették. A televízió is reagált az ügyre, azt írják: megdöbbenéssel értesültek a történtekről és hangsúlyozzák, hogy a kiskorúak védelme igen fontos.

 

Hirdetés