Fotó forrása: evz.ro

A megrendelt maszkokat sem szállította le, engedéllyel sem rendelkezett egy cég, melyhez mégis hozzávágtak pár millió lejt

Az Unifarm volt vezetője pár hónap alatt annyi kárt okozott, hogy alig győzik felgöngyölíteni a gyanús ügyleteit.

Hirdetés

Ahhoz képest, hogy a koronavírus-járvány elején, viszonylag rövid időn belül lebukott az egészségügyi védőfelszerelések beszerzésével megbízott állami vállalat, az Unifarm korrupcióval gyanúsított vezetője, az ügyészeknek még mindig bőven akad dolguk az Adrian Eugen Ionel okozta károk felgöngyölítésével. Most éppen hivatali visszaéléssel gyanúsítják, mivel március közepén egy olyan céggel kötött szerződést másfél millió orvosi maszkra, mely nem rendelkezett a Gyógyszerek és Orvosi Műszerek Országos Ügynöksége engedélyével.

A DNA ügyészei péntektől hatvan napos hatósági felügyelet alá helyezték a volt igazgatót. Az erről szóló határozatban azt írják, hogy az eljárásrend és a törvények megszegésével Adrian Eugen Ionel közel 4 millió 500 ezer lejes szerződést kötött háromrétegű maszkok beszerzésére, miközben a cég nem rendelkezett az ezek forgalmazását jóváhagyó engedéllyel. A szerződés aláírása után két nappal az igazgató mintegy 3 millió 600 ezer lej előleget utalt át a vállalatnak, mely azonban nem szállította le a maszkokat, és nem is szolgáltatta vissza ezt az összeget. A keletkezett anyagi kár az előleggel egyenértékű.

Októberben a DNA már vádat emelt Adrian Eugen Ionel ellen egy másik ügyben. Akkor azzal vádolták, hogy 760 ezer euró kenőpénzt kért egy cégtől egy 250 ezer orvosi köpenyről és 3 millió maszkról szóló közbeszerzési szerződés aláírásáért.

Hirdetés