A legjobb pillanatban, mint mindig: lemondott Florin Cîțu liberális pártelnök

A szomszédban dúl a háború, a hazai gazdaság fölött ott lebeg a szankciók miatti visszaesés Damoklész-kardja, de nem baj.

Hirdetés

Beszámoltunk róla, hogy az évtizedek óta legaggasztóbb globális politikai és gazdasági helyzet közepette a bukaresti kormánykoalíció második legnagyobb pártjának – igen, a Nemzeti Liberális Pártról van szó – nincs más dolga, mint hogy ugyanazt csinálja, amihez szemmel láthatóan a legjobban ért: belháborúban éli napjait.

Pár nappal ezelőtt liberális kollégái megpróbálták meggyőzni a párt igen népszerűtlenné vált elnökét, Florin Cîțut, ugyan mondjon már le az elnökségi tisztségről, hát nem látja, mennyire alacsonyan száll a népszerűsége, ráadásul a másik nagy párt, a PSD sem kedveli, az irányukba kilőtt mérgezett nyilak okán. Nem tartozik közvetlenül a történethez, az előjátékhoz azonban igen, és groteszkül vicces is: tavaly szeptember elején, amikor a kormánykoalíció foszladozott éppen, Cîțu úr egy váratlan ötlettel Supermannek képzelte magát. Amire a PSD meg is adta a csattanós választ: fejre ejtette a szuperhőst, ami egészen pontos jövendölésnek bizonyult.

Na de vissza a mára: a felszólításra Cîțu úr azt válaszolta, dehogy mond le az elnöki székről, jól érzi ő magát ott. Mire a párt vezérkara úgy döntött: ha nem megy magától, hát majd felborítják Cîțu urat székestől. És a jelenlegi miniszterelnököt, Nicolae Ciucă urat ültetik a helyébe.

A „lázadó” liberális górék vasárnapra szerveztek egy gyűlést, ahol majd jól odapörkölnek Cîțu úrnak. Az elnök viszont csattanósnak szánt választ adott erre: összehívott egy másik vezetőségi gyűlést szombatra. Ahol viszont visszafele sült el a kapa nyele: a liberális fejesek közül csak négyen jelentek meg meg. Ennél ékesebben nem lehet szólni. Mit tehetett hát Cîțu, az elnök? Szomorúan benyújtotta a lemondását.

Emlékeztető gyanánt: 2021. szeptember 25-én lett a PNL elnöke, Ludovic Orban urat küldte a levesbe, vagyis bő hat hónapot töltött a párt élén. Ha valakinek van kedve, megnézheti, hogy üvöltötte akkor hisztérikusan Rareș Bogdan barátunk (aki most nincs sehol, ugye), hogy Florin Cîțu présédintéééé:

Hirdetés

Na, hát mára alaposan megváltozott a liberális leányzó fekvése. És hogy mi lesz? Azt egyelőre csak találgatni lehet. De jó, hogy minden rendben van a országot irányítgató politikai elit háza táján.

Hirdetés