A közlekedési miniszter sem tudja, hány kilométernyi autópálya készülhet el idén

Mert nem a kormányon múlik – mondja.

Hirdetés

Még a jeges kávét is megfújja Lucian Bode közlekedési miniszter: miután gyakorlatilag minden elődje hazugságban maradt annak nyomán, hogy a valóban átadott autópályák hossza rendszerint meg sem közelítette az általuk ígértet, most csak nagyon óvatosan mer bármit is mondani.

A miniszter hétfőn este csak annyit mondott: legkevesebb 40 kilométernyi sztrádán vágják át a szalagot idén, de ha minden jól megy, akkor ez a szám akár száz kilométer is lehet.

Elárulta: a szívéhez legközelebb álló projekt az észak-erdélyi autópálya megépítése, de azért ennek kapcsán sem ígért semmi konkrétumot.

Mint mondta, jelenleg összesen 134 kilométernyi szakaszt építenek, és minden körülmény adott ahhoz, hogy idén átadják Dél-Romániában a Craiova és Piteşti közötti gyorsforgalmi út 40 kilométeres szakaszát.

A többi sztráda helyzete azonban nem ennyire biztató: ha minden jól megy, ezt még meg lehet fejelni 60 kilométerrel, de ha nem, akkor nem.

Hirdetés

Bode azt mondja: az állam nem tartozik a fővállalkozóknak, ők viszont már nem ennyire jófejek: rengeteg alvállalkozót nem fizettek még ki, pedig a pénzt megkapták.

Vagyis a helyzet csupán annyiban javult, hogy a mostani kormány nem ígér semmit.

Azt viszont betartja.

Hirdetés