A kolozsvári rendőrképző suli rabképző sulivá változott a be nem oltott kadétok számára

Az igazgató ugyanis nem engedi őket haza a családjukhoz, hogy így szorgalmazza az oltakozást.

Hirdetés

Eléggé kiakadt az Europol rendőrszakszervezet, amikor megtudták, hogy a kolozsvári Septimiu Mureșan Rendőrképző Iskola igazgatója, Dr. Liviu Gabriel Dumitru nem engedi haza hétvégenként családlátogatóba az oltatlan kadétokat. Eközben beoltott társaik gond nélkül furikázhatnak, ha úgy van kedvük, így a szakszervezet szerint az igazgató ezzel akar nyomást gyakorolni a többiekre, hogy vegyék fel végre a koronavírus elleni oltást.

Ezt tkp. maga az igazgató is megerősítette, amikor megkeresték telefonon, hogy felelősségre vonják: kerek perec megmondta nekik, hogy amíg ő az igazgató, azt csinál amit akar anélkül, hogy bárkinek magyarázkodnia kéne, és amíg a diákjai nem oltatják be magukat, nem fogja megengedni, hogy elhagyják az iskolát.

E diktátori hozzáállás miatt – amely a szakszervezet szerint nemcsak diszkriminatív, de a kadétok alkotmányos jogait is sérti – az Europol képviselői az Országos Diszkriminációellenes Tanácshoz, a nép ügyvédjéhez, valamint a belügyminisztérium vezetőségéhez fordultak.

Hirdetés