A hollandok is bevették a kolozsvári Fellegvárat, holtvágányon a CFR

Lassan három hónapja képtelen nyerni az európai kupákban a CFR focicsapata, ezúttal a holland Alkmaar győzött a Fellegváron.

Hirdetés

Július végén a gibraltári Lincoln Red Imps volt az utolsó csapat, amelyet meg tudni a román bajnok, azóta hiába az edzőváltás, a Bajnokok Ligájából az Európa Ligába, majd a Konferencialigába süllyedt CFR-nek a csoportkörben sem megy.

Igaz, a holland bronzérmes Alkmaar nagyon más szintet képvisel: a görög és skandináv légiósokkal, valamint két 2014-es világbajnoki bronzérmes holland válogatottal (Martins Indi és Clasie) felálló vendégcsapat

az első félidőben lefocizta a CFR-t a pályáról.

Ekkor 70 százalékban volt a hollandoknál a labda, és az első helyzetből Clasie ugyan még kapufát lőtt, de a sokat próbálkozó svéd szélső, Jesper Karlsson fejese már bement.

Csak Bălgrădean kapuson múlott, hogy nem kapott nagy verést a CFR – viszont a második félidőre fordult a kocka, a kolozsváriak áttvették a kezdeményezést. Igaz, túl sok helyzetük nem volt, de Omrani próbálkozásaiban és Petrila lécet felülről súroló szabadrúgásában benne volt az egyenlítés esélye.

Nem jött össze, így a csoportkör felénél csak egy pontja van a csapatnak, a cseh Jablonec és a dán Randers döntetlenje miatt pedig

maradt még esélye a második helyre.

Az Alkmaar elsősége viszont egyre biztosabb, a kolozsvári szurkolók pedig egyre elégedetlenebbek: meccs közben – a rendfenntartókkal többször is összetűzve – előbb az UEFA-t szidták, a meccs végén viszont már az alig két hónapja visszatért Dan Petrescu edző fejét követelték.

Hirdetés

Európa Konferencialiga, 3, forduló, D-csoport:

Kolozsvári CFR–AZ Alkmaar 0-1 (Karlsson 18.)

Jablonec–Randers 2-2 (Čvančara 35., 53. illetve Odey 36., 90. – 11-esből)

A csoport állása: 1. Alkmaar 7 pont, 2. Jablonec 4, 3. Randers 3, 4. CFR 1.

Hirdetés