A hideg kiráz: videón, amint egy nőt megkerget a medve

Az eset Sinaián történt. És a hírek szerint mindennapos.

Hirdetés

Gyakran érkezik a hír, hogy az ország különböző részein, különösen a hegyvidékeken emberre támad a medve. Mondhatni, hozzátartozik a mindennapi élethez.

Amit viszont egy sinaiai házra szerelt megfigyelőkamera felvett, nos, az minden, csak nem hétköznapi. Legalábbis a látvány szintjén. A kamera rögzítette az október 27-n történt medvetámadás teljes filmjét, hidegrázós előzményekkel.

A felvétel elején azt látjuk, hogy három ember (egy felnőtt férfi, egy fiatal hölgy meg egy kislány) éppen hazaér. Egy kétoldalt kerítésekkel határolt szűk allén haladnak a kapuig, kinyitják, bemennek a házba. Ez a jelenet teszi ki a film első 30 másodpercét. Aztán 15 másodperc béke, majd fentről besétál a képbe egy nagyobb meg egy kisebb medve: anya és tinédzser bocsa. Elhaladnak a ház előtt, lefele. Ez a jelenet is 30 másodpercig tart.

Alig telik el további 10–12 másodperc, nyílik az ajtó, kilép a házból a fiatal hölgy, cekkerrel a kezében, kimegy a kapun és elindul lefele, amerre a medvék picit korábban mentek.

Ismét kis csend, aztán felgyorsulnak az események: ismét megjelenik a hölgy, ezúttal szalad, ahogy a lába bírja, beront a kapun, láthatóan kapkodva, nehezen sikerül bezárnia a kaput (pont, mint a filmekben), és máris érkezik az anyamedve, szintén futva, felágaskodik, és neki a kerítésnek. Mögötte lohol a bocs is.

Hirdetés

Nos, ez egy hajszálon múlt. Nem kívánunk ilyesmit senkinek. Azt viszont igen, hogy esetleg az illetékes hatóságok oldják meg végre a medvekérdést. Mert így is lehet élni, persze, de nem biztos, hogy jól.

Hirdetés