A csoportkör jelenti a végállomást a Kolozsvári CFR számára

Dániai vereségével a CFR utolsó esélye is elszállt a továbbjutásra az Európa Konferencialigában.

Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy európai kupatörténelme első győzelem nélküli csoportköre felé tart a Kolozsvári CFR focicsapata, amely a dániai Randersben is egy góllal maradt alul, így már biztosan csoportja utolsó helyén végez. Pedig egy győzelemmel még bőven lett volna esélye a továbbjutásra is,

ám ezért támadásban túl keveset tett a román bajnok.

A Randers többet támadott, és sokkal többet lőtt kapura (12-2 volt szünetben a lövések számra, a végén 22-8), a döntetlent is csak Cristian Bălgradean kapus és a gólvonalon a fenekével mentő Andrei Burcă tartotta jó ideig a CFR-nek.

A második félidőben már volt kolozsvári helyzet is, de a Randers edzője, Thomas Thomasberg a végére tartogatta ászait: Aljahi Kamara becserélése után első labdaérintéséből (igaz, erősen lesgyanús helyzetből) lőtt gólt.

Erre ugyan négy percen belül jött egy szép fejes válasz Ciprian Deactól, akinek Mateo Szusics szintén rögtön a beállása után adott gólpasszt, de újabb négy perc után

Simon Piesinger tökéletes szabadrúgása eldöntötte a meccset és a CFR búcsúját.

A Jablonec elleni hazai találkozónak már szakmai tétje nincs a kolozsváriak számára, csupán anyagi: egy siker hozna még félmillió eurót a klub kasszájába.

Nagy kérdés, hogy a CFR bele akar-e szólni valamilyen módon a második továbbjutó helyért tajló közvetett dán–cseh párharcba, az elsőt ugyanis már most bebiztosította magának a holland Alkmaar.

Hirdetés

Európa Konferencialiga, 5. forduló, D-csoport:

Randers FC–Kolozsvári CFR 2-1 (A. Kamara 68., Piesinger 76., illetve Deac 72.)

FK Jablonec–AZ Alkmaar 1-1 (Kratochvíl 7., illetve Evjen 44.)

Az állás: 1. Alkmaar 11 pont, 2. Randers 7, 3. Jablonec 6, 4. CFR 1.

Hirdetés