A belügyminiszter beismerte: még sehogy sem áll a nyomozás a májusban felrobbantott aradi üzletember ügyében

De persze több szálon is nyomoznak.

Hirdetés

Már nagyjából nyolc hónap telt el azóta, hogy az ország közvéleményét egy igazi, maffiafilmeket idéző leszámolás borzolta fel, hiszen autójában, valószínűleg távirányítású bombával robbantottak fel Aradon egy Ioan Crișan nevű helyi üzletembert.

Jelen állás szerint pedig a hatóságok szinte ugyanott tartanak, és ugyanannyit tudnak a gyilkosságról, illetve az elkövetőről, mint közvetlenül az elkövetése után: jóformán semmit.

Ezt maga Lucian Bode belügyminiszter ismerte be.

Mint elmondta, az ügyben a legfőbb ügyészség bűnügyi nyomozókkal karöltve próbál előre jutni, de ahhoz képest, hogy nem sokkal a merénylet után a hatóságok azt állították, sikerült azonosítaniuk egy gyanúsítotti kört,

még ma is csak ismeretlen tettes ellen nyomoznak.

A miniszter bevallotta, ő is nagyon szeretné, hogy a nyomozás ne toporogjon egy helyben, de egyelőre a nyomozást irányító ügyész még több lehetséges szálat is vizsgál, és mind belföldön, mind külföldön megpróbál újabb információkat szerezni.

Bode karját virtuálisan széttárva kijelentette: ha csak egyetlen szál volna, akkor azon indulnának el, de sajnos nem ez a helyzet.

Mint megírtuk, Ioan Crișant még tavaly május 29-én gyilkolták meg: az autójába rejtett pokolgép akkor robbant fel, amikor egy szupermarket parkolójában beült, és elhajtani készült.

Az ügyészség előre kitervelten elkövetett emberölés miatt nyomoz.

Hirdetés

A gyanú szerint a gyilkosságot megrendelésre követhették el. A nyomozók kétféle DNS-t találtak az autó roncsai között megtalált robbanóanyag-maradványokon.

A nyomozó hatóságok külföldi kollégáikkal is kapcsolatba léptek, mivel

elképzelhető, hogy a gyilkosságot külföldről rendelték meg.

Ioan Crișan egy afrikai harcsákat tenyésztő telepet üzemeltetett Arad közelében.

Ugyanakkor már akkor fölmerült a gyanú, hogy a merénylet hátterében cigarettacsempészettel kapcsolatos ügyek állhatnak – ez eddig még nem igazolódott be.

És a jelek szerint a hatóságok még jó ideig toporognak egy helyben.

Hirdetés