A belügy is megsajnálta az őrizetbe vett exminisztert, aki megbilincselve járja a kórházat (VIDEÓval)

A korrupcióval gyanúsított Sorina Pintea esete miatt enyhítenék a fogvatartottak szállítására vonatkozó szabályzatot.

Hirdetés

Miután a nép ügyvédje hivatalból kivizsgálást indított az ügyben, az ügyvivő belügyminiszter is bejelentette, túlzásnak érzi, hogy a csúszópénz elfogadása miatt letartóztatott Sorina Pinteát a hét elején két alkalommal is megbilincselve szállították kórházba a rendőrségi fogdából.

Marcel Vela egyrészt belső rendőrségi vizsgálatot kezdeményezett a közfelháborodás hatására, másrészt azt mondta, rendeletbe foglalja, hogy ezután a fogda orvosa dönthesse el, hogy milyen körülmények között szállítsanak kórházba egy fogvatartottat. Az esetről még Victor Costache ügyvivő egészségügyi miniszter is azt mondta, méltánytalanul bántak egy beteg személlyel, aki semmiféle kockázatot nem jelent. A nép ügyvédje arra kíváncsi, sérültek-e a betegjogok Pintea esetében.

A felvételt itt lehet megnézni:

Tény, hogy Sorina Pintea a múlt hónap elején jelentette be, súlyos autoimmun betegséggel diagnosztizálták, s a letartóztatása óta két alkalommal is orvosi kezelésre szorult.

Hirdetés

A volt miniszter férje, Ovidiu Goga egyébként csütörtökön délután utcai tiltakozást szervezett Nagybányán, melynek a résztvevői „Ne öljék meg Sorina Pinteát!” és „Korrekt igazságszolgáltatást!” feliratú papírlapokkal jelentek meg.

Sorina Pinteát egy héttel ezelőtt tetten érték, amint a nagybányai sürgősségi kórház vezetőjeként csúszópénzt fogadott el egy új sebészeti részleg megépítésével és felszerelésével kapcsolatos közbeszerzési ügy keretében: a DNA szerint első körben 10 ezer eurót tett zsebre, a tettenéréskor pedig 120 ezer lejt találtak nála. Az exminiszter jelenleg a 30 napos előzetes letartóztatását tölti Bukarestben.

Hirdetés