30 évet kapott az onești rém, aki megölt két ártatlan munkást, mert nem tudta feldolgozni kilakoltatását

Az elkövető felesége is hosszú évekre börtönbe vonul bűnrészesség miatt.

Hirdetés

Harminc év szabadságvesztésre ítélte alapfokon a bíróság azt a 68 éves férfit, aki halálra késelt két munkást a régi tömbházlakásában, ahonnan korábban bírósági végzéssel kilakoltatták. Az ítélet szerint Gheorghe Moroșannak kétmillió euró kártérítést is ki kell fizetnie.

A túszdrámával kezdődő, és kettős gyilkossággal végződő onești ügyben az elkövető feleségét is elítélték bűnrészesség miatt, ő 12 évet kapott.

A megrázó eset tavaly történt, március elsején:

az áldozatok épp a lakás felújításán dolgoztak, amikor megjelent Gheorghe Moroșan, aki azzal hívta fel a rendőrséget, hogy fogva tartja a két szakmunkást, és végezni fog velük, ha nem kaphatja vissza a régi otthonát.

A rendőrség és a tűzoltóság nagy erőkkel vonult a helyszínre, de amikor betörték a tömbházlakás bejárati ajtaját, a férfi már megkéselte az áldozatait, egyikük a helyszínen, a társa a kórházban halt meg. Az elkövetőt lábon és kézen lőtték, majd őt is kórházba szállították.

Időközben őrizetbe vették Moroșan feleségét is,

miután kiderült, a túszdráma és a gyilkosságok idején ő maga is abban a panelházban tartózkodott, ahol a bűncselekmény történt. Az igazoltatás során a nő táskájában ugyanolyan műanyag gyorskötözőket találtak, mint amilyenekkel a két munkás kezét is megkötötték.

Hirdetés

És itt nem is volt vége: az Országos Rendőr-főkapitányság által elrendelt vizsgálatból egyértelműen kiderült,

teljesen amatőr módon zajlott a rendőrségi beavatkozás

a kettős gyilkossággal végződő ügyben, a román rendőrséget vezető Eduard Miriţescu később az intézmény nevében nyilvánosan elnézést is kért az elhunytak hozzátartozóitól, de Lucian Bode belügyminiszter is beismerte, az egyenruhások elcseszték a közbelépést.

Hirdetés