Úgy tűnik, a bákói késelő felesége is segédkezett a kettős gyilkosságban (FRISSÍTVE)

Őrizetbe is vették. Időközben a rendőrség is előállt egy újabb fontos részlettel.

Hirdetés

Frissítés:

Eközben az Országos Rendőr-főkapitányság azt állítja, hogy az épp szabadságról behívott rendőrségi tárgyaló több órán át egyeztetett az agresszorral, s amikor már úgy tűnt, hogy a tárgyalásnak eredményei is lesznek, az egyik munkás rátámadt az őt túszul ejtő férfira, mire az mindkét áldozatát megkéselte. A rendőrség ekkor törte be az elbarikádozott bejárati ajtót, de a két ártatlan munkás – a 38 éves Silviu Iştoan és az 55 éves Dan Patatu – életét már nem sikerült megmenteni.

A jelek szerint nem egyedül cselekedett az a férfi, aki hétfőn este túszul ejtett, majd halálra késelt két, egy lakás felújításán dolgozó munkást a Bákó megyei Ónfalván (Onești).

A rendőrség hétfő este 24 órára őrizetbe vette a férfi feleségét is, miután kiderült, hogy a túszdráma és a gyilkosságok idején ő maga is abban a panelházban tartózkodott, ahol a bűncselekmény történt.

A késelés a harmadik emeleten történt, a nő pedig a negyedik emeleten volt.

Amikor a rendőrök rátaláltak, az igazoltatás során az is kiderült, hogy a táskájában ugyanolyan műanyag gyorskötözők voltak, mint amilyenekkel a két munkás kezét is megkötötték.

Hirdetés

A nőt ennek nyomán személyi szabadság korlátozásában való bűnrészesség alapos gyanúja miatt vették őrizetbe.

Eközben az országos rendőr-főkapitányság Florentin Brăcea országos helyettes rendőrfőkapitány vezetésével különleges bizottságot küldött a helyszínre, amelynek az a feladata, hogy kivizsgálja, szabályszerűen zajlott-e a rendőri beavatkozás.

Mint megírtuk, miután a lakásból évekkel ezelőtt kilakoltatott férfi azzal kezdett fenyegetőzni, hogy megöli a túszait, a rendőrök rátörték az ajtót, és lábon lőtték, de már késő volt: a korábban megkéselt áldozatok életét már nem tudták megmenteni.

Hirdetés