Sárgára kozmetikázott csirkehússal verték át a vásárlókat

Vigyázzunk, hogy hol vásároljuk meg a vasárnapi ebéd hozzávalóit.
Hirdetés

Pár évvel ezelőtt már volt egy botrány abból, hogy sárgára festett csirkehús került forgalomba Romániában. Akkor „boldog csirkeként” (pui fericiți) értékesítettek színezett csirkehúst azt a látszatot keltve, hogy a szárnyasok szabad tartásban nevelkedtek, nem kaptak hormonokat, ezáltal egészségesebb a húsuk. A botrány lecsengett, pedig sárga húst napjainkban is lehet látni a polcokon.

Ezúttal Galacon bukkantak fel sárgára festett csirkék, igaz, nem az áruházakban, hanem piaci árusításban. A helyi rendőrséghez több lakossági panasz is érkezett arról, hogy a piacon, szép sárgán vásárolt hús feldolgozáskor elvesztette a színét. A rendőrök razziáztak, két eladónál összesen 12 kg gyanús húst találtak. Egy harmadik személy elszaladt a helyszínről, de ott hagyott közel 10 kg csirkehúst, mely szintén feltűnően sárga volt. Az árusítókat 500 lejre büntették, miután bebizonyosodott, hogy a csirkéket üzletben vásárolták, majd befestették a húst, hogy falusinak tűnjenek.

A rendőrség arra figyelmezteti a fogyasztókat, hogy csak megbízható helyről vásároljanak húst, és gyanakodjanak, amennyiben a húsnak feltűnően sárga színe van.

 

Hirdetés