A dél-erdélyi autópálya pont úgy viselkedik, mint a Titanic

Miután találkozott a jégheggyel, persze. Lehet, hogy Románia valójában hajót rendelt út helyett?
Hirdetés

A közutak építéséért és karbantartásáért felelős országos társaság (CNAIR) – basszus, mennyire utáljuk újra meg újra leírni ezt az elátkozott nevet – döntött: korlátozzák a közlekedés sebességét a dél-erdélyi autópályán. Egész pontosabban: megint, újra, ismét, újfent, ismételten, újból, megint csak… Több szinonima nem jutott eszünkbe, bocs!

Hogy miért? Hát mert a Fehér megyei Konca és a Szeben megyei Szelistye közötti elátkozott elcseszett szakaszon a pálya egyszerűen úgy viselkedik, mint a legendás Titanic gőzös a legendás jégheggyel való találkozás után. Süllyed, egyre süllyed!

És mit tesz egy profi illetékes társaság, amikor süllyed a hajó? Oppardon, az autópálya. Elrendeli, hogy az arra vetődő gépjárművek lassabban menjenek. Megint, újra, ismét, újfent, ismételten, újból, megint csak!

Konkrétan: most már csak 60 kilométeres óránkénti sebességgel lehet száguldani a süllyedő Titanic-útszakaszon. Nem rossz, mi? Szóval, kedves utazók, csak semmi országúti vagánykodás, ha arra járnak, oké? Mert könnyen lehet, hogy elnyeli önöket az anyaföld.

Hirdetés