Lassan be lehetne fejezni az összes autópályát abból a pénzből, amit a volt ANAF-vezérek összeloptak

Kissé túlzunk persze költőileg, de akkor is pofátlanul sokat loptak össze.
Hirdetés

Jó kis csapat gyűlt össze 2011 és 2012 között az Országos Adóhatóság (ANAF) élén: most éppen Dan Stroe, az adóhatóság közbeszerzési osztályának korábbi igazgatója ellen indított eljárást a DNA, kiderült ugyanis, hogy az említett időszakban összesen csaknem hétmillió lejt fogadott el három üzletembertől, dolgokért cserébe.

Amint arról korábban mi is írtunk a dream team másik három tagja, Sorin Blejnar volt főigazgató, Viorel Comăniță volt alelnök, illetve a pénzügyőrség volt főparancsnoka, Sorin Florea ellen is eljárás folyik, ráadásul Blejnar már így is csíkosra barnult, amikor a börtön ablakán épp besütött a nap, egy korábbi perben ugyanis öt év letöltendőt kapott.

A mostani ügyben az említett üzletemberek egy IT-cég képviselői voltak, és azért adták sutyiban Stroénak azt a rahedli pénzt, hogy ők nyerjék meg az ANAF számítógépes szoftverek fejlesztésére kiírt közbeszerzési pályázatát. A pénzt, amely két meghekkelt szerződés értékének 10, illetve 20 százalékát tette ki nem direkt Stroe vette át a mukiktól, hanem egy általa kezelt alapítvány számlájára folyt be.

Dan Stroénak sem ez az első peres ügye természetesen: 2016-ban egy korábbi ügyben már vádalkut kötött az ügyészséggel, amelynek értelmében beismerte, hogy kenőpénzt fogadott el. Akkor három év felfüggesztett börtönbüntetést kapott. 

Hirdetés