Ilyen nincs: petícióban kell unszolni a kormányt, hogy végre megnyisson egy elkészült autópályaszakaszt

Abszurdisztán.
Hirdetés

 

Besokallt a romániai infrastruktúra-fejlesztési munkálatokat figyelemmel követő Pro Infrastruktúra Egyesült, miután a kormány még mindig teljesen fölöslegesen halogatja a dél-erdélyi autópálya Lugos és Déva közötti 3-as ütemének megnyitását.

Az egyesület most petícióban követeli a szakasz átadását.

Mint megírtuk, az állami közútkezelő vállalat az utolsó pillanatban bontott szerződést a kivitelezővel, mivel az az átadás előtt nem volt hajlandó az eredetileg vállalt négy év helyett tízéves garanciát vállalni az autópályára.

Ettől függetlenül a sztrádaszakasz járható lenne, de a kormány továbbra is csak tököl.

 

 

Az egyesület szerint a szakasz 99 százalékban elkészült, a közútkezelő által jelzett 60 probléma közül 59-et elhárítottak.

Hirdetés

Az egyetlen, megmaradt gond egy olyan részen van, amely egy olyan szakasszal, határos, amely legfeljebb négy év múlva lesz járható.

Az egyesület szerint ezért tökéletesen fölösleges tovább halogatni a Lugos és Déva közötti szakasz átadását, mert az esetleges további gondok úgy is orvosolhatók, hogy a szakaszt átadják a forgalomnak.

Keményen beszólnak a kormánynak, és felszólítják: ne játsszon az emberek életével, hiszen az autópályán sokkal biztonságosabb közlekedni, mint a 68-as főúton.

Amúgy egyszer már indítottak hasonló okból petíciót, akkor a Szászsebes és Torda közötti A10-es sztráda 3-as ütemének megnyitása érdekében.

A petíció itt írható alá.

Hirdetés