Fotó: Asociatia Pro Infrastructura
Öntökönszúrás
MTímea
2019. szeptember 9. hétfő, 13:35
A bíróságon futja a felesleges köröket a Lugos és Déva közötti 3-as számú autópálya-szakasz kapcsán a román közlekedési minisztérium és a spanyol kivitelező, miközben a pályaszakasz tökéletesen járható lenne.

A bukaresti bíróság próbál igazságot tenni a Lugos és Déva közötti autópálya 3-as szakasza körül kialakult botrányban: az útkezelő társaság (CNAIR) és a kivitelezést többé-kevésbé tisztességgel elvégző spanyol cégcsoport, a Comsa közötti jogvitában az utóbbinak adott igazat. Ez főleg azért számít rossz hírnek, mert a CNAIR – miután az elvégzett munka minőségét kifogásolva önkényesen felbontotta a szerződést a spanyolokkal – nem véglegesítheti saját hatáskörben a 21 km-es szakaszt, így az hiába készült el 99 százalékosan,

még egy jó ideig nem indulhat meg rajta a forgalom.

Szeptember végéig ígérték, hogy megoldják a problémát, de ennek elég csekély a valószínűsége, mivel a Comsa kezdeményezésére a bíróság jóváhagyta a garanciára vonatkozó kötelezettség felfüggesztését. A döntés ellen a CNAIR fellebbezést nyújthat be. Nyilván, minél tovább húzzák a procedúrát, annál később indulhat meg a forgalom az ominózus szakaszon. Ezzel egyidőben a CNAIR a bukaresti fellebbviteli bíróságon támadta meg azokat a bírósági ítéleteket, melyek a spanyol cég számára kártérítést hagytak jóvá.

A konzorcium azzal vádolja a román kormányt, hogy egyoldalúan bontotta fel velük a szerződést, ugyanakkor a környezetvédelmi engedély kibocsátásával késleltette a munkálatokat, ami jelentős pénzügyi veszteséget okozott a cégnek. A közlekedési minisztérium zsarolással próbálta elérni, hogy a spanyolok tív évig vállaljanak garanciát a munkálatokra, holott a szerződésben négy év szerepelt.

Az ügy abszurditása,

hogy  abban mindenki egyetért – még a közlekedési tárca vezetője is –, hogy a Lugos és Déva közötti pálya 3-as szakasza hetek óta járható lenne, csak apró hiányosságokat kellene pótolni, mely folyamat nem zavarná az autóforgalmat. A CNAIR szerint hatvan hiányosságot azonosítottak be a szakaszon, ami rekordgyanús, ezek közül viszont csak kettőt tudtak megnevezni: a vízelvezető árkok kitisztításának és az állatokat távoltartó kerítés felszerelésének elmulasztását. A kivitelezők szerint ezek nem megalapozott indokok a szerződés felbontásához, és nem csoda, hogy a külföldi befektetők hanyatt-homlok Romániából, amikor a kormány ilyen hozzáállást tanúsít.

A romániai útépítéseket monitorozó, és a kivitelezőkkel jó kapcsolatokat ápoló Pro Infrastructura Egyesület szintén kritizálta a minisztériumot. Az egyesület szerint a szerződésbontás olyan mintha egy ház felépítőjével a munka elvégzése után egy villanyégő hiánya miatt bontanának szerződést.

A bíróság fogja eldönteni, kinek van igaza, és addig is, mindenki nagy örömére, Románia egy újabb „autópályamúzeummal” büszkélkedhet.

 

comments powered by Disqus
Bár ünnepelni talán még korai lenne, az ítélet ugyanis még nem jogerős, és mindez Romániában történik.
Hol szálljanak meg az idesereglő turisták, ha nincs elég férőhely?
A parlament rábólintott a módosításra, így most jöhetnek a már megszokott, hónapokig tartó viták.
Igazán furcsa, hogy egy olyan ország államelnöke pózol kultúremberként, amely országban az olvasást nagyjából száműzték a közéletből. Van viszont állandó politikai hisztéria.
sőt, vissza kellene térnie oda, ahonnan elindult. Bukarestbe. Cristian Tudor Popescu írása.
De van egy rossz hírünk is: nem tudni, mennyire tojnak majd az illetékesek a szigorú törvényre.
Knónikus nemtörődömségben szenved szinte minden mioritikus vízió.
Emberiesség elleni bűncselekményekkel gyanúsítják. Ismét.
A fiatal építészeknek sikerült maguk mellé állítani pár tehetősebb vállalkozót, és az önkormányzattal is megegyeztek.
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.