Egy Nagyváradon született, Arad megyében nevelkedett srác máris fölkerült a világ futballjának csúcsára

Zsóri Dániel még csak 18 éves, de máris hatalmas sikert ért el.
Hirdetés

Bár a magyar focit joggal kritizálják sokan, most mégis szép sikert ért el: egy fiatal magyar labdarúgó nyerte el az év legszebb góljáért járó Puskás-díjat a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) hétfő esti gáláján.

Ráadásul Zsóri Dániel keményen partiumi gyerek: Nagyváradon született, és az Arad megyei Simonyifalván nevelkedett.

A Puskás-díj a gála első elismeréseként került terítékre, a végső döntést meghozó zsűrit – korábban a szurkolók szavazata döntött – öt-öt legendás férfi és női futballista alkotta: a férfiak között két korábbi aranylabdás, a brazil Ronaldo, valamint az angol Michael Owen szerepelt, valamint ott volt minden idők legeredményesebb vb-góllövője, a német Miroslav Klose, az olasz Christian Vieri, valamint a korábban bombagóljairól is ismert védekező középpályása, az elefántcsontparti Yaya Touré. A nőket a norvég Ann Kristin Aarones, az amerikai Brandi Chastain, a kínai Han Tüan, a skót Julie Fleeting és az olasz Patrizia Panico képviselte.

Zsóri mellett Lionel Messi és Juan Fernando Quintero volt jelölt, előbbi egy csodálatos emeléssel, utóbbi pedig bomba szabadrúgással került a legjobb három közé a tíz jelölt közül.

A díjat Michael Essien, a Chelsea és a Real Madrid korábbi középpályása adta át.

„Óriási megtiszteltetés, hogy a legnagyobb magyar játékosról elnevezett díjat első magyarként nyerhettem el.

Köszönöm a családomnak, a hozzám közel álló embereknek, a klubjaimnak. Ugyanakkor az utamnak még nagyon az elején járok” – mondta a színpadon Zsóri.

„Elképesztő érzéseket hozott ki ez belőlem, még most sem tudom felfogni, hogy ebben az évben én szereztem a világ legszebb gólját. Azt gondolom, ha végig engem vett volna a kamera, akkor az ingemen keresztül látszódott volna a szívverésem, nagyon izgultam” – nyilatkozta a gála után.

A történelmi magyar siker birtokosa elmondta, még szerencse, hogy a gála előtt többször is gyakorolta a szövegét, ugyanis azt követően, hogy bemondták a nevét és fellépett a színpadra, hirtelen szinte „minden eltűnt”.

„Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a legnagyobb magyarról elnevezett díjat első magyarként tudtam elnyerni, de holnapra ezt le is zárom magamban és a munkára koncentrálok” – jegyezte meg Zsóri Dániel, akinek olyan sztárok gratuláltak, mint Sergio Ramos, Marcelo, Clarence Seedorf, vagy az év edzőjének választott Jürgen Klopp.

Hirdetés

Zsóri Dániel megjegyezte,

a díj a családi házba, Simonyifalvára kerül majd.

Zsóri Dániel február 16-án a Debrecen színeiben a későbbi bajnok Ferencváros elleni hazai NB I-es találkozón a 81. percben csereként állt be élete első felnőtt élvonalbeli mérkőzésére, majd a 93. percben, 15 méterről ballal a kapu jobb alsó sarkába ollózott, megszerezve csapatának a győzelmet.

 

 

A sportoló tényleg nagyon fiatal: 2000. október 14-én született. Tizenegy éves korától Békéscsabán futballozott, majd a Debreceni Labdarúgó Akadémiára került. Idén szerződött a cívisvárosból a MOL Fehérvárhoz.

Reméljük, még sok hasonló kaliberű sikerrel örvendezteti meg a magyar focidrukkereket.

Hirdetés