Erdélyben kaptak menedékjogot a bukaresti maffiózó házában talált majmok

Még nekik is jobb itt.
Hirdetés

 

Gyorsan léptek a romániai állatvédelmi hatóságok: miután lekapcsolták a többszörösen börtönviselt, Nuțu Cămătaru nevű maffiózót, aki törvénytelenül tartott otthonában egzotikus állatokat, a lefoglalt „vagyonelemeket” már el is helyezték számukra sokkal megfelelőbb környezetben.

Ami nem más, mint a marosvásárhelyi állatkert.

Az Állatmegfigyelő és -Védő Hatóság (ASPA) közölte: három makákót és két ormányos medvét szállítottak az erdélyi intézményben.

Cămătaru házában egy tevét is találtak, de az ott maradt, mert egy ekkora állatnak nem könnyű megfelelő elhelyezést találni, ahol szakszerűen gondozzák is.

Hirdetés

A hatóságok azt követően hajtottak végre házkutatást  Cămătaru birtokán, hogy két hete elszabadult és pánikot okozott a maffiózó egyik makákója Bukarest 5. kerületében. Emiatt bűnvádi vizsgálat indult a természetes élőhely megőrzését előíró jogszabály megsértése miatt. A házban két makákót, két ormányos medvét és egy tevét találtak.

Mint megírtuk,  Cămătaru korábban veszélyes, húsevő vadállatokat is tartott otthonában – naná, hogy azokat is törvénytelenül –, és a beszámolók szerint velük verte bele a frászt rosszul fizető adósaiba.

Hirdetés