Tevé-kenység
béel
2019. szeptember 18. szerda, 10:33
Meg az sem árt, ha néhány majom is van.

Sok mindent találhat a rendőrség egy razzia során, kábítószertől lopott javakig vagy törvénytelen számlagyárig – de Bukarestben szerda reggel speciel egy tevére bukkantak a rend éber őrei egy rajtaütés során.

A rendőrség képviselői célzottan tartottak razziát, ott voltak az állatvédelmi hatóság és a környezetvédelmi őrség képviselői is. Nem is hiába, hiszen a teve mellett két majmot is találtak.

A környezetvédelmi őrség jó egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy ellenőrzést kezd, miután egy elszabadult majom hosszú ideig tartotta rettegésben Bukarest 5. kerületének lakóit.

Mint kiderült, az állat egy hírhedt alvilági figura,  Nuțu Cămătaru otthonából szökött meg.

A rendőrség most a maffiaklánvezér otthonára csapott le, ott találta meg a tevét és az újabb majmokat.

Nuțu Cămătaru hírhedt arról, hogy szeret egzotikus állatokból álló magánállatkertet üzemeltetni – az természetesen egy pillanatig sem zavarja, hogy ez magánszemélyek számára a hatályos törvények értelmében tilos.

Amúgy esetében egy rongyos teve meg néhány nyeszlett majom már kispályázásnak számít: egy 2013-as házkutatás alkalmával például négy oroszlánt és két medvét szállítottak el a rezidenciájáról. A nyomozók szerint a vadállatokkal ijesztgette a rosszul fizető adósokat.

comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.