Egy menő bukaresti háztartást manapság el sem lehet képzelni saját teve nélkül

Meg az sem árt, ha néhány majom is van.
Hirdetés

Sok mindent találhat a rendőrség egy razzia során, kábítószertől lopott javakig vagy törvénytelen számlagyárig – de Bukarestben szerda reggel speciel egy tevére bukkantak a rend éber őrei egy rajtaütés során.

A rendőrség képviselői célzottan tartottak razziát, ott voltak az állatvédelmi hatóság és a környezetvédelmi őrség képviselői is. Nem is hiába, hiszen a teve mellett két majmot is találtak.

A környezetvédelmi őrség jó egy héttel ezelőtt jelentette be, hogy ellenőrzést kezd, miután egy elszabadult majom hosszú ideig tartotta rettegésben Bukarest 5. kerületének lakóit.

Mint kiderült, az állat egy hírhedt alvilági figura,  Nuțu Cămătaru otthonából szökött meg.

A rendőrség most a maffiaklánvezér otthonára csapott le, ott találta meg a tevét és az újabb majmokat.

Hirdetés

Nuțu Cămătaru hírhedt arról, hogy szeret egzotikus állatokból álló magánállatkertet üzemeltetni – az természetesen egy pillanatig sem zavarja, hogy ez magánszemélyek számára a hatályos törvények értelmében tilos.

Amúgy esetében egy rongyos teve meg néhány nyeszlett majom már kispályázásnak számít: egy 2013-as házkutatás alkalmával például négy oroszlánt és két medvét szállítottak el a rezidenciájáról. A nyomozók szerint a vadállatokkal ijesztgette a rosszul fizető adósokat.

Hirdetés