Majomparádé
gycsaba
2019. szeptember 11. szerda, 20:07
Balkán reality show következik. Kusturica jegyzetelhetne.

Bukarestben fontosabb és látványosabb dolgok is történnek annál, hogy a miniszterelnök épp kikkel töltené be a kormányban megüresedett miniszteri székeket: például az, hogy megszökött egy majom, több forrás szerint az egyik leghírhedtebb román alvilági figura, Nuţu Cămătaru rezidenciájáról.

Az állat a szabadság friss illatával az orrában városnéző körútra indult az ötödik kerületben, sőt, ellátogatott egy családi ház udvarára is. Erről videofelvételt is készített a házigazda, aki később az 112-es sürgősségi hívószámon értesítette a hatóságokat.

Az emberszabásúnak azonban szerencséje is volt,

a helyszínre érkező csendőrök ugyanis (naná, hogy) nem rendelkeztek megfelelő felszereléssel, de a később érkező állatvédőket is sikerült kicseleznie.

Így teltek-múltak az órák, s a helyzet olyan komollyá vált,

hogy az ügyben Bukarest főpolgármestere, Gabriela Firea is megszólalt. „Remélem nem lesz könnyes az állat szeme a parlagfűtől” – humorizált a főváros egyes számú asszonya.

Hősünket végül több órás keresés után egy diófán csücsülve találták meg a nem mindennapi hajtóvadászatra indult illetékesek, és persze altatópuskát vetettek be az állat elkábítására.

A márciusban (ki tudja hányadszor) szabadlábra helyezett, több gyilkossági kísérlettel, zsarolással, emberrablással és uzsorázással megvádolt Nuţu Cămătaru egyébként imádja az állatokat: egy 2013-as házkutatás alkalmával például négy oroszlánt és két medvét (!) szállítottak el az úriember rezidenciájáról. A nyomozók szerint a vadállatokkal ijesztgette a rosszul fizető adósokat. Hiába na, tud élni a csávó. 

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.