Majomparádé
gycsaba
2019. szeptember 11. szerda, 20:07
Balkán reality show következik. Kusturica jegyzetelhetne.

Bukarestben fontosabb és látványosabb dolgok is történnek annál, hogy a miniszterelnök épp kikkel töltené be a kormányban megüresedett miniszteri székeket: például az, hogy megszökött egy majom, több forrás szerint az egyik leghírhedtebb román alvilági figura, Nuţu Cămătaru rezidenciájáról.

Az állat a szabadság friss illatával az orrában városnéző körútra indult az ötödik kerületben, sőt, ellátogatott egy családi ház udvarára is. Erről videofelvételt is készített a házigazda, aki később az 112-es sürgősségi hívószámon értesítette a hatóságokat.

Az emberszabásúnak azonban szerencséje is volt,

a helyszínre érkező csendőrök ugyanis (naná, hogy) nem rendelkeztek megfelelő felszereléssel, de a később érkező állatvédőket is sikerült kicseleznie.

Így teltek-múltak az órák, s a helyzet olyan komollyá vált,

hogy az ügyben Bukarest főpolgármestere, Gabriela Firea is megszólalt. „Remélem nem lesz könnyes az állat szeme a parlagfűtől” – humorizált a főváros egyes számú asszonya.

Hősünket végül több órás keresés után egy diófán csücsülve találták meg a nem mindennapi hajtóvadászatra indult illetékesek, és persze altatópuskát vetettek be az állat elkábítására.

A márciusban (ki tudja hányadszor) szabadlábra helyezett, több gyilkossági kísérlettel, zsarolással, emberrablással és uzsorázással megvádolt Nuţu Cămătaru egyébként imádja az állatokat: egy 2013-as házkutatás alkalmával például négy oroszlánt és két medvét (!) szállítottak el az úriember rezidenciájáról. A nyomozók szerint a vadállatokkal ijesztgette a rosszul fizető adósokat. Hiába na, tud élni a csávó. 

comments powered by Disqus
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.