Kollégánk igazi jós: a „Dăncilă-plakátszaggató” polgármester repült

Igaz, nem túl messze, és nem is végleg. Csupán felfüggesztették.
Hirdetés

Varga László Edgár kollégánk hétfő délután megírta a duzzogó polgármester esetét. A sztori egyik főszereplője a Teleorman megyei Videle polgármestere. Aki, mi lenne más, peszedés, oppardon, szociáldemokrata. Ez az úr nemrég szeretett volna megyei pártelnök lenni. De nem lett. Ezért megharagudott saját pártjára. Nem lépett ki, annyira azért nem hülye. Csak duzzog, ahogy kollégánk írta.

Duzzogásának pedig úgy adott hangot, hogy felháborodott, amikor Viorica Dăncilă (miniszterelnök asszony, ugye, meg a PSD elnöknője is, hahó) választási plakátjait csak úgy kiaggatták az ő városában, anélkül, hogy megkérdezték volna, szabad-e. Na, hát ha nem kérdezték meg, akkor sürgősen tegyenek valamit, mert ha nem, ő bizony leveteti azokat az izéket.

Cikke végén kollégánk megjósolta, hogy a durcás polgi is repülni fog. És milyen igaza volt, kérem szépen! Mert a morgás eljutott a magas polcon ácsorgó pártos fülekbe is. Kormánymegbízotti utasítással szépen felfüggesztették tisztségéből. A helyzet tisztázásáig az egyik alpolgármester veszi át a kormányt.

És tudják, mi a vicces? Emlékeznek a régi anekdotára Papp Lászlóval? A bokszlegenda sétálgat a parkban a nejével. Alkonyat, zsongás, romantika. Hirtelen előlép a félhomályból egy sötét alak és így szól Papphoz: Apuci megy, anyuci marad! Mire Görbe: Nem, anyuci megy, apuci marad! A többit képzeljék hozzá.

Nos, valami hasonló történt Teleormániában is: a polgármester ment, a plakátok maradtak.

Hirdetés