Iohannis lassan mondta, hogy mindenki értse: senkit nem nevez ki miniszternek (FRISSÍTVE)

Ehelyett a parlament elé küldte Dăncilát. Egyre unalmasabb ez a meccs.
Hirdetés

Épp lejárt a bukaresti asztalitenisz-bajnokság újabb fordulója: Klaus Iohannis államfő pár percig tartó csütörtök délutáni sajtótájékoztatóján kerek-perec kijelentette azt,amit már előre megírtunk mi is, hogy egyetlen új minisztert sem fog kinevezni, míg Dăncilă miniszterelnök kormánya nem kér bizalmi szavazást a parlamenttől.

„A miniszterelnök asszony harmadszor fordul hozzám ezzel a kéréssel, de emlékeztetném, hogy mivel az ALDE kilépésével megváltozott a kormány politikai összetétele, az alaptörvény 85. cikkelye alapján bizalmi szavazást kell kérnie” – szótagolta el lassan és érthetően az államfő.

FRISSÍTÉS: Természetesen Viorica Dăncilă miniszterelnök válaszából semmit nem tudtunk meg arról, hogy a kormány milyen lépéseket tervez a jelenlegi patthelyzet feloldása érdekében, és arra sem kaptunk érdemi választ, hogy a kabinet végül kér-e bizalmi szavazást a parlamenttől. A szokásos kampányduma végén (a PSD megemelte a fizetéseket, a nyugdíjakat, az ország javát akarja, Iohannis meg mindent elvenne mindenkitől stb.) Dăncilă annyit mondott, nem fél kiállni a parlament elé, mert biztos abban, hogy a PSD-nek továbbra is többsége van. Ennyi.

Hirdetés