Megszökött egy hírhedt alvilági figura házi majma, a csendőrök órákig kergetőztek vele (VIDEÓval)

Balkán reality show következik. Kusturica jegyzetelhetne.
Hirdetés

Bukarestben fontosabb és látványosabb dolgok is történnek annál, hogy a miniszterelnök épp kikkel töltené be a kormányban megüresedett miniszteri székeket: például az, hogy megszökött egy majom, több forrás szerint az egyik leghírhedtebb román alvilági figura, Nuţu Cămătaru rezidenciájáról.

Az állat a szabadság friss illatával az orrában városnéző körútra indult az ötödik kerületben, sőt, ellátogatott egy családi ház udvarára is. Erről videofelvételt is készített a házigazda, aki később az 112-es sürgősségi hívószámon értesítette a hatóságokat.

Az emberszabásúnak azonban szerencséje is volt,

a helyszínre érkező csendőrök ugyanis (naná, hogy) nem rendelkeztek megfelelő felszereléssel, de a később érkező állatvédőket is sikerült kicseleznie.

Így teltek-múltak az órák, s a helyzet olyan komollyá vált,

hogy az ügyben Bukarest főpolgármestere, Gabriela Firea is megszólalt. „Remélem nem lesz könnyes az állat szeme a parlagfűtől” – humorizált a főváros egyes számú asszonya.

Hirdetés

Hősünket végül több órás keresés után egy diófán csücsülve találták meg a nem mindennapi hajtóvadászatra indult illetékesek, és persze altatópuskát vetettek be az állat elkábítására.

A márciusban (ki tudja hányadszor) szabadlábra helyezett, több gyilkossági kísérlettel, zsarolással, emberrablással és uzsorázással megvádolt Nuţu Cămătaru egyébként imádja az állatokat: egy 2013-as házkutatás alkalmával például négy oroszlánt és két medvét (!) szállítottak el az úriember rezidenciájáról. A nyomozók szerint a vadállatokkal ijesztgette a rosszul fizető adósokat. Hiába na, tud élni a csávó. 

Hirdetés