Ön is dühösen kapcsolgatta a tévét a magyar–szlovák meccs ideje alatt?

Nem volt ezzel egyedül, az erdélyi szurkolók nagy része az ígérgetések ellenére a geokódolás gyűlölt feliratával szembesült a magyar nyelvű sportadón.
Hirdetés

Nagyon sokan arra számítottak, hogy hétfőn este csak lazán hátradőlnek a karosszékben, és egy sör társaságában végigszurkolják a Magyarország és Szlovákia közötti Európa-bajnoki selejtezőmérkőzést. Mivel előzetesen arról volt, hogy az MTVA megoldotta a problémát, így az Erdélyben és a Felvidéken élő magyarok az Eb-selejtezőket és a felkészülési meccseket is látni fogják az M4 Sporton, jogosan számítottunk arra, hogy nem lesz gond a közvetítéssel.

Ehhez képest az RCS & RDS kábelszolgáltató előfizetőinél (mely a legnagyobb szolgáltató Romániában) ismét megjelent a gyűlölt felirat: „Szerzői jogi korlátozás miatt jelenlegi műsorunk kizárólag Magyarország területén látható”.

A Krónika közlése szerint egyedül a UPC romániai előfizetői Telekom Románia előfizetői élvezhették a magyar–szlovák meccset. Az már finoman szólva furcsa, hogy még a szlovák közszolgálati televízió csatornája, az STV1 sem kódolta a mérkőzést, így akiknek a csomagjában megtalálható ez az adó, zavartalanul követhették a magyar–szlovák összecsapást. Ugyanakkor a német RTL csatorna sem blokkolta sportközvetítései külföldi sugárzását, itt az Észak-Írország és Németország futballválogatottjának EB-selejtezőmérkőzése volt követhető, írja a lap.

Korábban Székely Dávid, az M4 Sport csatornaigazgatója azt nyilatkozta, hogy az engedélyező kártya beüzemelése a szolgáltatókon múlik, és ha valaki nem tudta nézni a csütörtök esti, montenegrói barátságos meccset, az mielőbb érdeklődjön a szolgáltatójánál, hogy „a hétfő esti fontos Eb-selejtezőt már élőben követhesse a televízió képernyőjén”.

Talán az volt a leginkább dühös hétfőn este, aki ezt megtette, de úgy látszik, mindhiába.

A meccsről itt írtunk bővebben.

Hirdetés