MÁKJUK VOLT
Szerző: Boros Miklós
2019. szeptember 10. kedd, 07:15
Egyre bonyolultabb körbeverések vannak az Európa-bajnoki-selejtezők E csoportjában.

Félóra jó foci kevés volt a magyar labdarúgó-válogatott számára, hogy története során először legyőzze Szlovákiát, amely a márciusi nagyszombati siker után Budapesten is nyerni tudott. Ez volt Marco Rossi első hazai veresége, az olasz edző eddig minden otthoni mérkőzését megnyerte  magyar szövetségi kapitányként. 

Az első félórában a magyarok kezdeményeztek és irányítottak, 57 százalékos labdabirtoklás mellett kilenc lövést is eleresztettek, de igazán tiszta helyzetük nem volt. Lovrencsics Gergő sérülése az első félóra végén volt a fordulópont, a magyar jobbhátvéd kiválása után feljöttek a szlovákok, és Robert Mak góljával meg is szerezték a vezetést, miután a spanyol Roberto de Palomar partjelző nem látta, hogy a helyzet során Bozenik lesen volt. 

Szünet után Szoboszlai Dominik pazar szabadrúgásával gyorsan jött az egyenlítés, de szinte ugyanolyan gyorsan az újabb szlovák gól is, Bozenik lőtte ki 16 méterről, laposan  a bal alsó sarkot. A következő tíz percben Szalai és Dzsudzsák lövéseit védte Duvbravka, az utolsó félórában pedig a szlovákok jól őrizték a labdát és ezzel együtt az eredményt is. A lefújás után Baráth Botond még egy piros lapot is kireklamált magának Lahoz spanyol bírónál.

Mivel a csoport másik meccsén a vb-ezüstérmes horvátok is pontokat vesztettek Azerbajdzsánban, a csoport állása még bonyolultabb lett. A magyar válogatott legközelebb október 10-án, Splitben játszik Horvátország vendégeként. 

Európa-bajnoki selejtezők, E-csoport:
Magyarország–Szlovákia 1-2 (Szoboszlai 50., illetve Mak 40., Bozenik 56.)
Azerbajdzsán–Horvátország 1-1
Az állás: 1. Horvátország 10 pont, 2. Szlovákia 9, 3. Magyarország 9, 4.  Wales 6, 5. Azerbajdzsán 1. 
comments powered by Disqus
A hórukkpolitika és a villámreform legalább olyan veszélyes lehet, mint a balkáni halogatás.
A rácsok mögül ujjal mutogat a bukott kormányfőre EU-s pénzekkel kapcsolatos csalással vádolva őt.
Három napja keresik a rendőrök, a csendőrök és a hegyimentők.
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Kerekes Erzsébettel, a gyermekfilozófia egyik erdélyi meghonosítójával beszélgettünk oktatásról, filozófiáról, gyermekekről.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.