MÁKJUK VOLT
Szerző: Boros Miklós
2019. szeptember 10. kedd, 07:15
Egyre bonyolultabb körbeverések vannak az Európa-bajnoki-selejtezők E csoportjában.

Félóra jó foci kevés volt a magyar labdarúgó-válogatott számára, hogy története során először legyőzze Szlovákiát, amely a márciusi nagyszombati siker után Budapesten is nyerni tudott. Ez volt Marco Rossi első hazai veresége, az olasz edző eddig minden otthoni mérkőzését megnyerte  magyar szövetségi kapitányként. 

Az első félórában a magyarok kezdeményeztek és irányítottak, 57 százalékos labdabirtoklás mellett kilenc lövést is eleresztettek, de igazán tiszta helyzetük nem volt. Lovrencsics Gergő sérülése az első félóra végén volt a fordulópont, a magyar jobbhátvéd kiválása után feljöttek a szlovákok, és Robert Mak góljával meg is szerezték a vezetést, miután a spanyol Roberto de Palomar partjelző nem látta, hogy a helyzet során Bozenik lesen volt. 

Szünet után Szoboszlai Dominik pazar szabadrúgásával gyorsan jött az egyenlítés, de szinte ugyanolyan gyorsan az újabb szlovák gól is, Bozenik lőtte ki 16 méterről, laposan  a bal alsó sarkot. A következő tíz percben Szalai és Dzsudzsák lövéseit védte Duvbravka, az utolsó félórában pedig a szlovákok jól őrizték a labdát és ezzel együtt az eredményt is. A lefújás után Baráth Botond még egy piros lapot is kireklamált magának Lahoz spanyol bírónál.

Mivel a csoport másik meccsén a vb-ezüstérmes horvátok is pontokat vesztettek Azerbajdzsánban, a csoport állása még bonyolultabb lett. A magyar válogatott legközelebb október 10-án, Splitben játszik Horvátország vendégeként. 

Európa-bajnoki selejtezők, E-csoport:
Magyarország–Szlovákia 1-2 (Szoboszlai 50., illetve Mak 40., Bozenik 56.)
Azerbajdzsán–Horvátország 1-1
Az állás: 1. Horvátország 10 pont, 2. Szlovákia 9, 3. Magyarország 9, 4.  Wales 6, 5. Azerbajdzsán 1. 
comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.