Erőss Zsolt nyomdokaiba lépne újabb csúcshódításával a nagyváradi Varga Csaba

A váradi hegymászó szombaton indult útnak újabb kalandja felé.
Hirdetés

Nem sokat pihent a babérjain Varga Csaba nagyváradi hegymászó, aki nemrég hódította meg a Hidden Peaket: a Kalifa Alpin Csapat tagja szombaton már útnak is indult Nepál fővárosa, Katmandu felé, hogy meghódítsa a világ 7. legmagasabb hegycsúcsát, a 8167 méter magas Dhaulagirit.

A hegymászó dohai átszállással, a tervek szerint vasárnap érkezik meg Katmanduba.

Varga Csaba pótlólagos oxigén és a magashegyi teherhordók segítsége nélkül próbálja megmászni a csúcsot, és ha sikerrel jár, ez lesz az ötödik „nyolcezrese”.

Az előző csúcssikere, a 8080 méter magas Hidden Peak megmászása volt, a mostoha körülmények között, hóviharban teljesített kihívás óta alig másfél hónap telt el. Miután hazatért a sikeres expedícióról, néhány pihenéssel töltött nap után vetette fel egy újabb nyolcezres expedíció gondolatát, még az idei őszi szezonban. 

Hirdetés

„Nem terveztem, hogy idén újabb expedícióra indulok, a Hidden Peak kemény feladat volt, nagy nehézségek elég állított a hegy, de hazaérve, néhány nap nyugalom után úgy éreztem, maradt még erőtartalékom. Szeretném kipróbálni magam a Dhaulagirin is” – mondta Varga Csaba.

A világ 7. legmagasabb csúcsát eddig magyar részről csak Erőss Zsoltnak sikerült meghódítania „tiszta mászással”, még 2006-ban. 

Hirdetés