Medvebocsot gázoltak halálra Hargita megyében

Az anyamedve sokáig őrizte a bocs tetemét.
Hirdetés

Medvebocsot gázoltak halálra az Újtusnád és Nagytusnád közötti útszakaszon, hétfőn késő este. A Hargita Megyei Környezetvédelmi Ügynökség, a Hargita Megyei Környezetőrség és a Szent Anna Vadászegyesület képviselői, illetve Tusnád község állatorvosa kedden a helyszínen vizsgálódott, és megállapították, hogy a vadállat nem az orvvadászok, hanem közúti baleset áldozata lett, a szándékosság lehetőségét kizárták.

A nőstény medvebocs alig féléves volt. Az út menti kukoricásba gyakran „tért be” egy hárombocsos anyamedve; egyik bocsa ezúttal nem volt elég fürge. A kétségbeesett anya sokáig a bocs mellett időzött, nem is lehetett megközelíteni azt. A tetemről a vadászegyesület gondoskodik. További részletek a Székelyhonon.

A medvés közúti és vasúti balesetek száma egyébként meglepően megugrott az utóbbi időben, pusztán ez is jelzi, mekkora gondot jelent az élettér zsugorodásához képest túlszaporodott állomány, és mennyire nem tudnak ezzel mit kezdeni az illetékes hatóságok. Nemrég egy útra tévedt medvét például zsinórban négyen is elgázoltak

Hirdetés