Medve, bocs!
gycsaba
2019. augusztus 17. szombat, 09:57
Az életével fizetett.

Nem először írjuk le: az illetékes hatóságoknak nem ártana elgondolkodniuk azon, hogy lehet a medvéket távol tartani a főutaktól, az elmúlt hónapokban ugyanis több nagyvadat is elütöttek a forgalmas erdélyi utakon.

A legutóbbi baleset pénteken történt a Nagyszeben és Déva közötti autópályán, ahol az úttesten bóklászó medvét négy személygépkocsi is elcsapta.

A nagyvad nem élte túl a dolgot, de isteni szerencse, hogy az utasok közül senki nem sérült meg. Két gyerek viszont pánikrohamot kapott, őket kórházba kellett szállítani.   

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.